VIDEO Autostrada a rămas cea mai curată şosea după viscol. Codul galben a adus troiene pe drumurile Hunedoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele ninsori abundente au pus probleme şoferilor în judeţ. Chiar dacă nu au fost înregistrate accidente rutiere grave pe drumurile acoperite de nămeţi, oamenii s-au plâns faţă de modul în care drumarii responsabili cu deszăpezirea şi-au făcut treaba. Au fost şi motive de satisfacţie, după intervenţia autorităţilor, cea mai curată şosea rămânând autostrada Deva – Orăştie.

Cei mai mulţi dintre şoferii hunedoreni care s-au trezit dis de dimineaţă şi-au găsit maşinile acoperite cu straturi consistente de zăpadă. În judeţ a nins începând de duminică după-amiază, iar în cursul nopţii trecute a viscolit în mai multe zone. Intervenţia drumarilor responsabili cu deszăpezirea s-a lăsat aşteptată în mai multe zone din judeţ, un astfel de caz fiind drumul spre staţiunea Râuşor, din Masivul Retezat.

În Deva şi Hunedoara, au fost curăţate bulevardele principale şi străzile adiacente, dar cei care au pornit la drum cu maşina de dimineaţă au avut motive să se plângă. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, pentru deszăpezirea străzilor din municipiu au fost folosite şapte utilaje, dotate cu material antiderapant şi cu pluguri cu lamă.

“S-a intervenit pe străzi, începând de ieri, de la ora 14.00, iar utilajele vor circula cât va fi necesar”, a informat Primăria Hunedoara.

Străzi din Hunedoara înzăpezite

Circulaţie îngreunată pe străzile din Hunedoara

Cum s-a circulat pe străzile Hunedoarei

Probleme au fost şi pe drumul judeţean Hunedoara – Călan, în special în zona Dealul Nădăştiei, dar şi pe drumurile din Valea Jiului, din cauza zăpezii de pe carosabil. Şoferii au fost nevoiţi să circule cu viteză redusă pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

În schimb, după intervenţia drumarilor, de la orele amiezii pe tronsonul de autostradă Orăştie – Deva şoferii au putut circula în condiţii aproape normale.

Autostrada Deva - Orăştie. Cum s-a circulat după ninsori

„Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. De asemenea, date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, vânt, viscol) trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto. Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, rugăm conducătorii auto să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Staţiune îngropată sub zăpada de un metru. Ninsorile au izolat zona turistică Râuşor, spre disperarea turiştilor

În zona turistică Râuşor, din Masivul Retezat, a nins continuu din dimineaţa de duminică, iar stratul de zăpadă aşternut în noaptea de duminică spre luni a dus la blocarea drumului de acces în zona de agrement aflată la circa 15 kilometri de centrul comunei Râu de Mori. Drumarii s-au lăsat însă aşteptaţi.

VIDEO Drumuri periculoase: probleme pentru şoferii care au urcat în Retezat

Ultimii kilometri ai şoselei dintre comuna Rîu de Mori şi staţiuna montană Râuşor din Retezat au devenit aproape inaccesibili în această după-amiază din cauza zăpezii aşternute. Şoferii au avut probleme mari în a menţine autoturismele pe carosabil.

VIDEO Autostrada Lugoj – Deva. Cum s-a lucrat pe Lotul IV în primele şase luni

Lucrările pe tronsonul patru al autostrăzii Deva – Lugoj, demarate în urmă cu şase luni, se desfăşoară intens pe şantierul din zona comunelor Brănişca şi Ilia, iar constructorii au început chiar turnarea asfaltului, pe unele porţiuni. În zona Mintia însă, execuţia proiectului nu a demarat până în prezent.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite