Staţiune îngropată sub zăpada de un metru. Ninsorile au izolat zona turistică Râuşor, spre disperarea turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zona turistică Râuşor, din Masivul Retezat, a nins continuu din dimineaţa de duminică, iar stratul de zăpadă aşternut în noaptea de duminică spre luni a dus la blocarea drumului de acces în zona de agrement aflată la circa 15 kilometri de centrul comunei Râu de Mori. Drumarii s-au lăsat însă aşteptaţi.

Ninsorile din noaptea de duminică spre luni au dus la blocarea drumului de acces în zona de agrement Râuşor, din Masivul Retezat. Zeci de turişti au fost nevoiţi să aştepte ore în şir intervenţia drumarilor, pentru a putea ajunge cu autoturismele pe munte.

În această situaţie a fost un grup de turişti cazaţi la tabăra de la Brădăţel, dar şi tineri veniţi din Timişoara şi Cluj, pentru a pe pârtiile Râuşorului.

Grosimea stratului de zăpadă aşternut în zona turistică a ajuns la aproape un metru, iar aututurismele nu au mai putut coborî sau urca pantele acoperite de omăt. Cele mai multe au fost îngropate sub nămeţi.

„Am luat legătura cu drumarii încă de la primele ore ale dimineţii, pentru că noi nu putem interveni pentru deblocarea drumului spre Râuşor. La orele după-amiezii, utilajele de deszăpezire au intervenit pentr curăţarea carosabilului”, a declarat pentru adevarul.ro, Niculiţă Mang, primarul comunei Râu de Mori.

image

Ovidiu Bodean, şeful Salvamont Hunedoara, le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe traseele care pornesc din Râuşor în Retezat. Oricum, din cauza stratului mare de zăpadă, cele mai multe din trasee nu pot fi parcurse.

Drumul spre Râuşor, duminică, 28 decembrie


Vă recomandăm şi:

O staţiune montană din Hunedoara a fost lăsată în beznă, din cauza ninsorilor

Salvamontiştii au intervenit miecuri dimineaţă pentru a îndepărta trunchiul unui copac care s-a prăbuşit peste linia de înaltă tensiune care alimentează zona turistică Râuşor. Incidentul a provocat o pană de curent în staţiunea din Retezat.

Trei tineri s-au rătăcit în Retezat, la peste 2.000 de metri. Au fost găsiţi de salvatori, după o noapte de căutări

Trei turişti care au urcat în Masivul Retezat s-au rătăcit după ce s-au abătut de la traseul pe care plecaseră. După mai multe ore de căutări, cei trei au fost găsiţi, însă unul dintre tineri a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Lacurile glaciare: minunile albastre din Parcul Naţional Retezat

Peste 50 de lacuri glaciare împodobesc, ca nişte mărgele strălucitoare, Masivul Retezat. Sunt atracţiile principale ale Parcului Naţional Retezat care datorită lor a primit numele de "tărâmul fermecat cu ochi albaştri".

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite