Urşii au „cucerit” şi Sarmizegetusa Regia. Imagini nemaivăzute filmate la poalele capitalei dacilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urşi în satul de la poalele Sarmizegetusei Regia. Foto: colaj. Marius Stănilă.
Urşi în satul de la poalele Sarmizegetusei Regia. Foto: colaj. Marius Stănilă.

Imagini nemaivăzute au fost filmate la poalele Sarmizegetusei Regia. Localnicii din aşezările învecinate capitalei dacilor s-au obişnuit cu prezenţa familiilor de urşi care coboară din pădure spre curţile şi păşunile lor.

Trei pui de urs au fost suprinşi, la sfârşitul acestei săptămâni, în livada unei familii din Grădiştea de Munte, un sat din Munţii Orăştiei, aflat la poalele cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia.

Tragedie în Sarmizegetusa Regia. Trei oameni au fost loviţi de fulger în incinta sacră a cetăţii dacice: un bărbat a murit

Imagini spectaculoase din Sarmizegetusa Regia. De ce este „dezvelită” de arheologi capitala dacilor FOTO

Cele mai bizare practici din cetăţile dacice. Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga VIDEO

Ursuleţii au coborât din pădure pe terenul localnicilor şi nu s-au arătat deranjaţi de apropierea de gospodării, şi nici speriaţi de prezenţa oamenilor, chiar dacă mama celor trei animale nu s-a arătat în preajma lor. Cel mai probabil, îi veghea din tufişuri.

VIDEO CU URŞII CARE AU COBORÂT ÎN SATUL DE LA POALELE CETĂŢII DACICE


Video: Marius Stănilă.

Astfel de scene cu animale care circulă nestingherite prin grădinile şi păşunile oamenilor sunt tot mai frecvente în satele din Munţii Orăştiei. Urşi au fost observaţi chiar şi în incinta Sarmizegetusei Regia, la ore matinale, în care situl UNESCO nu era deschis vizitatorilor. Totuşi, administratorii aşezării dacice au montat recent, ca măsură de precauţie, un indicator în care turiştii sunt anunţaţi că se pot întâlni cu animalele sălbatice.


„Atenţie, zonă frecventată de urşi”. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

sarmizegetusa regia iulie 2021 foto daniel guta adevarul

Aşezările de la Sarmizegetusa Regia, Costeşti şi Piatra Roşie sunt înconjurate de întinderi mari de pădure, habitate ideale pentru animalele sălbatice mari. Este interzisă hrănirea urşilor, iar turiştii care ajung la Sarmizegetusa Regia sunt rugaţi să nu părăsească traseele de vizitare, avertizează reprezentanţii sitului. În trecut, când cetatea nu era atât de vizitată, iar oaspeţii ei puteau rămâne peste noapte, cu cortul, în incinta sa, unii dintre ei au trăit experienţa întâlnirii cu urşii care dădeau târcoale corturilor, în căutarea mâncării.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Piaţa înfloritoare a aurului dacic. Cum au fost traficaţi Kosonii din Sarmizegetusa Regia online, în lumea largă

Asaltul asupra Sarmizegetusei Regia. Ce au adus 20 de ani de anchete în dosarele aurului dacic furat

Cât valorează, de fapt, aurul din Sarmizegetusa Regia, scuturile de paradă şi bijuteriile dacilor, cele mai importante obiecte antice recuperate în ultimii ani

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite