Un tânăr s-a rătăcit în Munţii Parâng din cauza viscolului. Risca să moară de frig peste noapte, dar a găsit o stână părăsită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe echipe de jandarmi montani şi salvamontişti au pornit în căutarea unui tânăr de 27 de ani care s-a rătăcit în Masivul Parâng. Bărbatul a reuşit să se adăpostească într-o stână părăsită, altfel risca să moară de frig, peste noapte

Un turist s-a rătăcit în timp ce cobora de pe vârful Parângul Mare către staţiunea Parâng. Din cauza viscolului, tânărul de 27 de ani  s-a abătut de la traseul marcat, a pornit pe o potecă, iar după o oră de mers a sesizat că s-a rătăcit. Spre locul descris de bărbatul aflat în dificultate au pornit jandarmi montani şi salvamontişti din Parâng. Între timp bărbatul le-a comunicat că a ajuns la o stână părăsită, identificată ca fiind în zona Stoieniţa.

„Jandarmii montani şi salvamontiştii au reevaluat situaţia şi au ales să urmeze un alt traseu: Saşa - Izvorul Stoinicioara - Stoieniţa. Totodată, i-au comunicat bărbatului să rămână la stână şi să facă un foc pentru a se încălzi până ce vor ajunge la el. În jurul orei 19.40, jandarmii montani şi salvamontiştii au ajuns la bărbat şi l-au condus la cabana unde era cazat, nefiind necesare intervenţii medicale”, a informat Andrada Pop, de la Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Tânărul salvat este din Cluj Napoca şi le-a relatat salvamontiştilor că a plecat singur pe munte în cursul dimineţii pentru a urca pe Vârful Parângul Mare. Nu avea echipament adecvat pentru a parcurge un traseu montan în această perioadă a anului.


Vă recomandăm şi:

10 locuri de vis din Valea Jiului, ţinutul momârlanilor, al munţilor înalţi şi al trecătorilor ce străbat sălbăticia

Valea Jiului nu înseamnă doar minerit şi oraşe în care trăiesc comunităţi cu o situaţie economică defavorizată. Zona din sudul judeţului Hunedoara este una dintre cele mai ofertante din punct de vedere turistic. Mărturie stau numeroasele locuri de agrement din Masivul Parâng, peisajele sălbatice ale Defileului Jiului, cheile străbătute de râuri repezi şi staţiuniel Straja şi Parâng.

Trasee turistice în Parâng: priveliştile magice ale munţilor înalţi ai Hunedoarei, împodobiţi cu lacuri glaciare

Munţii Parâng au creste abrupte, vârfuri de peste 2.400 de metri şi lacuri glaciare adânci, cuprind rezervaţii naturale importante şi sunt străbătuţi de cea mai înaltă şosea din România, Transalpina. Traseele turistice din Parâng sunt accesibile şi oferă privelişti impresionante călătorilor.

Viscolul a blocat peste 40 de turişti în Parâng. Jandarmii şi echipele Salvamont i-au ajutat să coboare de pe munte

Jandarmii montani şi salvamontiştii au intervenit în ajutorul a 45 de turişti care au rămas blocaţi pe un traseu montan din Masivul Parâng, din cauza viscolului.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite