Viscolul a blocat peste 40 de turişti în Parâng. Jandarmii şi echipele Salvamont i-au ajutat să coboare de pe munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din cauza condiţiilor mete nefavorabile, turiştii veniţi pe munte s-au temut pentru siguranţa lor.
Din cauza condiţiilor mete nefavorabile, turiştii veniţi pe munte s-au temut pentru siguranţa lor.

Jandarmii montani şi salvamontiştii au intervenit în ajutorul a 45 de turişti care au rămas blocaţi pe un traseu montan din Masivul Parâng, din cauza viscolului.

Operaţiune de salvare în Masivul Parâng: mai multe echipaje de jandarmi montani şi de salvamontiţi au sprijinit un grup de 45 de oameni care a urcat în Masivul Parâng, iar la coborârea de pe Vârful Cârja spre Staţiunea Parâng, au rămas blocaţi pe traseu din cauza ninosrii abundente şi a vântului puternic.

Apelul la numărul de urgenţă a fost făcut de un bărbat de 25 ani, domiciliat în municipiul Cluj Napoca, care s-a recomandat coordonatorul grupului. El a indicat locul în care se aflau, inclusiv coordonate GPS, şi faptul că nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale.

„Doi jandarmi montani şi patru salvamontişti au pornit către locul în care se aflau cei 45 de turişti. Jandarmii montani şi salvamontiştii au ajuns la grupul de turişti şi au început coborârea către staţiunea Parâng, spre cabana unde erau cazaţi”, a informat Andrada Pop, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

parang

Turiştii din grupul care a solicitat sprijin aveau vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani şi erau cazaţi la o cabană din staţiunea Parâng.


Vă recomandăm şi:

10 locuri de vis din Valea Jiului, ţinutul momârlanilor, al munţilor înalţi şi al trecătorilor ce străbat sălbăticia

Valea Jiului nu înseamnă doar minerit şi oraşe în care trăiesc comunităţi cu o situaţie economică defavorizată. Zona din sudul judeţului Hunedoara este una dintre cele mai ofertante din punct de vedere turistic. Mărturie stau numeroasele locuri de agrement din Masivul Parâng, peisajele sălbatice ale Defileului Jiului, cheile străbătute de râuri repezi şi staţiuniel Straja şi Parâng.

Minivacanţa de 1 Decembrie, petrecută în staţiunea Straja din judeţul Hunedoara. Ce puteţi face în zonă

În judeţul Hunedoara, cele mai ofertante locuri de petrecere a mini-vacanţei de 1 Decembrie sunt staţiunile montane din Valea Jiului, Straja şi Parâng.

Trasee turistice în Parâng: priveliştile magice ale munţilor înalţi ai Hunedoarei, împodobiţi cu lacuri glaciare

Munţii Parâng au creste abrupte, vârfuri de peste 2.400 de metri şi lacuri glaciare adânci, cuprind rezervaţii naturale importante şi sunt străbătuţi de cea mai înaltă şosea din România, Transalpina. Traseele turistice din Parâng sunt accesibile şi oferă privelişti impresionante călătorilor.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite