Un medic ortoped va plăti daune familiei unui copil operat la mâna sănătoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O intervenţie medicală greşită a trimis doi medici în sala de judecată. Arhivă
O intervenţie medicală greşită a trimis doi medici în sala de judecată. Arhivă

Judecătoria Petroşani a pronunţat sentinţa într-un dosar în care doi medici au fost acuzaţi de malpraxis. Chirurgul Sorin Brătilă şi ortopedul Daniel Colan, ambii de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, au fost trimişi în judecată de familia unui copil de patru ani, operat anul trecut din neglijenţă la braţul sănătos. Daniel Colan a fost găsit vinovat.

Magistraţii Judecătoriei Petroşani au admis în parte plângerea familiei unui copil de patru ani care în urmă cu un an şi jumătate a fost operat la o mână sănătoasă, în locul celei la care suferea de o afecţiune. Instanţa a decis ca medicul ortoped Daniel Colan, care a scris biletul de trimitere către Secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani, să plătească daune materiale şi morale familiei minorului, în valoare de circa 4.000 de lei.

Aceasta pentru că a încurcat pe fişa pacientului minor, care urma să fie operat, mâna stângă cu mâna dreaptă. Judecat în aceeaşi cauză, chirurgul Sorin Brătilă a fost scos din culpă, deşi el a fost cel care a executat operaţia chirurgicală. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Colegiul Naţional al Medicilor, unde Brătilă a contestat sancţiunea cu avertisment aplicată iniţial de Colegiul Judeţean al Medicilor Hunedoara.

Sentinţa dată de magistraţii Judecătoriei Petroşani nu este însă definitivă, ea putând fi contestată prin recurs. În luna mai a anului 2012, Florin Danciu, tatăl minorului, i-a reclamat pe cei doi medici, după ce în timpul unei operaţii la mână, chirurgul a încurcat membrele copilului. L-a operat pe acesta la mâna stângă, chiar dacă, mâna dreaptă era cea care îi fusese pusă în ghips.

Vă recomandăm şi:

Cazul pruncului născut fără picioare şi antebraţ: doctoriţele care au asistat sarcina, date în judecată de familie

Părinţii copilului din Petroşani, născut fără partea inferioară a picioarelor şi fără antebraţul drept, vor da în judecată medicii care au asistat sarcina şi spitalul din Petroşani.

Şi-a rupt piciorul stâng şi a fost operată la cel drept. Medic acuzat de malpraxis: a confundat picioarele unei paciente

Soţul unei femei în vârstă de 36 de ani, din municipiul Petroşani, a depus o plângere la Poliţie împotriva unui medic ortoped, a operat-o pe pacientă la piciorul sănătos. Femeia şi-a fracturat piciorul stâng, iar medicul a operat-o la piciorul drept.

Acuzaţie de malpraxis la Petroşani. Un medic ortoped este acuzat că a operat mâna sănătoasă a unui copil

Florin Danicu, tatăl unui minor în vârstă de trei ani, îl acuză pe Sorin Brătilă, medic ortoped în cadrul Spitalului din Petroşani, că  i-a operat copilul la mâna stângă deşi intervenţia chirurgicală trebuia să aibă loc la mâna dreaptă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite