Peste 1500 de hunedoreni au fost diagnosticaţi cu cancer anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un raport al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara arată că numărul persoanelor diagnosticate în 2013 cu afecţiuni oncologice depăşeşte 1.500, în judeţul Hunedoara.

Peste 1.500 de hunedoreni au fost diagnosticaţi cu cancer, în 2013, informează DSP Hunedoara. Numărul afecţiunilor oncologice depistate anul trecut este mai mare decât în anii precedenţi. În 2013, peste 250 de hunedoreni au fost diagnosticaţi cu cancer pulmonar, 136 au aflat că suferă de afecţiuni oncologice la colon, 114 pacienţi au fost diagnosticaţi cu cancer de piele, iar circa 100 de cazuri noi de cancer de sân, stomac, prostată şi col uterin au fost înregistrate în judeţ.

În 4 februarie 2014, Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara organizează „Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului”. Instituţia pregăteşte mai multe acţiuni informative pentru a conştientiza populaţia ca orice formă de cancer poate fi tratată dacă este diagnosticată la timp.

Pe aceeaşi temă:

PORTRET: Tiberiu Rugea dă cele mai crude verdicte  Tiberiu Rugea lucrează de 12 ani cu suferinzii de cancer. În ultimii şapte ani, după terminarea rezidenţiatului, a profesat ca medic la spitalul din Deva. În acest timp, a avut grijă de mii de bolnavi. Fiecare i-a împărtăşit propria dramă.

Vă recomandăm şi:

Doi medici oncologi în închisoare şi unul în concediu: cine se mai ocupă de bolnavii de cancer din Spitalul Deva?

Reţeta de făcut bani a mafiei în halate albe, îmbogăţită din afacerile ilegale pe seama bolnavilor de cancer

Nouă membri ai reţelei care fabrica reţete medicale false au fost arestaţi. Printre cei acuzaţi de crimă organizată este şi şefa PC Hunedoara, oncologi de la Spitalul Judeţean şi farmacişti

Doctoriţele arestate pentru că au prescris reţete false de sute de mii de euro au fost date afară din spitalul din Deva

VIDEO Medicii şi farmaciştii acuzaţi că au strâns peste trei milioane de lei pe seama bolnavilor de cancer rămân în arest


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite