Cazul pruncului născut fără picioare şi antebraţ: doctoriţele care au asistat sarcina, date în judecată de familie
0Părinţii copilului din Petroşani, născut fără partea inferioară a picioarelor şi fără antebraţul drept, vor da în judecată medicii care au asistat sarcina şi spitalul din Petroşani.
Familia copilului născut cu malformaţii grave, deşi în urma ecografiilor medicii din Petroşani au anunţat-o pe mamă că pruncul pe care îl purta în pântece va fi sănătos, a făcut demersuri pentru a chema în instanţă medicii, pentru malpraxis. Corneliu şi Elena Oprea vor fi reprezentaţi de o casă de avocatură specializată şi în cazuri de culpă medicală.
Medicii acuzaţi de erori grave
“În urma analizelor efectuate în cadrul Casei noastre de avocatură de către avocaţii specializaţi în cauze de acest gen şi colaboratorii noştri permanenţi, experţi medico-legali, au rezultat indicii clare privind săvârşirea unor grave erori medicale în cazul nou-născutului, apte să conducă la cauzarea unei infirmităţi fizice permanente, sluţirea şi încetarea funcţionării unor organe şi simţuri, ca urmare a nerespectării de către personalul medical din cadrul Spitalului de Urgenţă Petroşani a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul profesiei medicale”, a declarat Kristian Winzer, reprezentantul casei de avocatură care îi reprezintă pe părinţii pruncului.
Vor cere despăgubiri spitalului
Avocaţii au precizat că s-a solicitat tragerea la răspundere penală a doctoriţelor Sidonia Faibiş şi Cristina Mustocea şi a întregului personal medical implicat în gestionarea acestui caz medical pentru vătămare corporală din culpă, cu obligarea acestora, în solidar cu Spitalul de Urgenţă Petroşani, la plata de despăgubiri către familia nou-născutului.
„Principalele probleme identificate de echipa de avocaţi şi experţi medico-legali privesc diagnosticarea profund eronată, fundamentată pe o interpretare necorespunzătoare a actelor medicale (în special ecografii), instituirea unor investigaţii medicale inadecvate şi neefectuarea unor investigaţii clinice şi paraclinice complexe de specialitate”, a informat Casa de avocatură.
Se teme pentru soarta copilului
În luna august, la naşterea celui de-al doilea copil al lor, Elena Oprea (32 de ani) şi soţul său Corneliu (41 de ani) au trecut printr-un şoc imens. Pruncul s-a născut infirm la spitalul din Petroşani, după ce, atât în cabinetul privat al medicului Sidonia Faibiş, care a supravegheat sarcina, cât şi în clinica privată unde mama însărcinată a fost consultată de doctoriţa Mustocea, i s-a spus că va avea un copil sănătos.
Bebeluşul, botezat în spital cu numele de Luca Gabriel, a fost adus pe lume fără antebraţul drept şi fără partea inferioară, de la genunchi, a picioarelor.
Corneliu Oprea, tatăl pruncului, miner de meserie, a leşinat la vederea acestuia. „Am trăit un şoc peste care mi-e greu să trec şi nu vreau să îmi văd copilul în gară, la cerşit, cu singura mânuţă pe care o are. Mă rog să nu ajungă aşa”, spunea Corneliu.
Ulterior, părinţii pruncului au reclamat cazul atât la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, cât şi la Colegiul Medicilor Hunedoara. Cele două doctoriţe au precizat că la ecografii nu au fost văzute malformaţiile de care suferea pruncul, iar medicii care citesc ecografiile nu pot oferi certitudini în privinţa evoluţiei sarcinii, ci lucrează cu probabilităţi.
Vă recomandăm şi: