Trei persoane, arestate la Hunedoara, pentru trafic de droguri de mare risc. Cu cât vindeau un comprimat de ecstasy

0
Publicat:

Tribunalul Hunedoara a emis mandate de arestare preventivă pentru trei persoane, acuzate de trafic de droguri de risc și de mare risc, conform informațiilor furnizate sâmbătă de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Traficanții au fost prinși cu 500 de pastile de ecstasy asupra lor FOTO DIICOT
Traficanții au fost prinși cu 500 de pastile de ecstasy asupra lor FOTO DIICOT

Potrivit comunicatului transmis AGERPRES, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea celor trei inculpați, vineri, pe baza acuzațiilor de trafic de droguri. Aceștia sunt suspectați că în perioada noiembrie 2023 - februarie 2024 ar fi desfășurat activități de comercializare directă sau intermediată a drogurilor de risc (canabis) și de mare risc (ecstasy) în județele Hunedoara și Arad.

Un moment-cheie în anchetă a fost ziua de joi, când două dintre persoanele implicate au fost prinse în flagrant în timp ce vindeau 500 de comprimate de ecstasy la prețul de 25 de lei per pastilă.

Pe lângă ecstasy, asupra lor și în interiorul vehiculului pe care îl conduceau au fost descoperite și ridicate cantități de canabis, cocaină, precum și alte 20 de comprimate ecstasy, un grinder și sume de bani în lei.

Conform comunicatului DIICOT, investigația a relevat că aceștia ar fi procurat ecstasy-ul în scopul revânzării de la un al treilea suspect, domiciliat în județul Cluj. În urma perchezițiilor efectuate la locuința acestuia, au fost identificate și confiscate diverse substanțe interzise, precum canabis, ciuperci halucinogene și substanțe cristaline, precum și obiecte folosite în procesul de pregătire și distribuire a drogurilor.

„Materialul probator administrat în cauză a reliefat că aceştia au cumpărat drogul de mare risc, în scopul revânzării, de la cel de al treilea inculpat în cauză, iar în urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa acestuia, pe raza judeţului Cluj, au fost identificate şi ridicate 14 borcane şi recipiente din sticlă conţinând canabis, ciuperci halucinogene şi substanţe cristaline (3-CMC), comprimate MDMA, mai multe pungi, de diferite dimensiuni (parte vidate) conţinând alte cantităţi de canabis, cocaină, comprimate, substanţe tip cristal, folii din material plastic folosite pentru vidat, grindere, aparat de vidat la cald şi dispozitiv metalic de presare, obiecte purtătoare de urme de materie vegetală şi substanţă, sumele de 13.700 lei şi 2.800 euro, mai multe telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă”, se arată în comunicat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a celor trei pentru o perioadă de 30 de zile, conform DIICOT.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite