Captură record de ecstasy în România. Drogurile valorau 4 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DIICOT şi ofiţerii antidrog au capturat o cantitate record de ecstasy, în valoare de aproximativ 4.000.000 de euro. Sursele Adevărul spun că anchetatorii verifică dacă există o legătură cu gruparea care a introdus 186 de kg de heroină în Portul Constanţa, în ambele cazuri fiind vorba despre cetăţeni turci.

Captură record de ecstasy. Foto: diicot
Captură record de ecstasy. Foto: diicot

În urma acțiunii, doi bărbați, cetățeni turci, au fost reținuți pentru trafic de droguri de mare risc, procurorii solicitând instanței arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi.

"S-a reținut că, în perioada septembrie-octombrie 2023, bărbații (aflați într-o comună din județul Argeș unde locuiau fără forme legale) ar fi depozitat și deținut, în vederea vânzării, 231.997 de comprimate de ecstasy (MDMA, drog de mare risc).

În urma percheziției efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate dintr-o remorcă garată în incinta unei parcări private din județul Argeș, 46 de pungi, de aproximativ 2,2 kilograme fiecare, conținând în total 231.997 comprimate ecstasy", transmite IGPR.

Mai exact, potrivit informaţiilor Adevărul, drogurile au fost găsite în incinta unei parcări private din comuna Căteasca, județul Argeș. 

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog. Operațiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și al Autorității Vamale Române, menţionează anchetatorii.

În ultima perioadă, poliţiştii şi procurorii au demarat multiple anchete vizând traficul şi consumul de droguri, după ce cazul lui Vlad Pascu, un şofer care a ucis doi tineri în timp ce conducea drogat, a scos la lumină amploarea pe care a luat-o consumul de stupefiante în România. 

Sursele Adevărul susţine că se verifică posibilitatea unei legături a grupării destructurate marţi cu reţeaua care a introdus 186 de kilograme de heroina în Portul Constanţa.

Captură de 186 de kilograme de heroină

Ieri, Poliţia Română anunţa că o rețea de traficanți de droguri care ar fi introdus în România, prin Portul Constanța, zeci de kilograme de heroină a fost destructurată. Practic, pe 26.05.2022, membrii grupării de traficanți ar fi introdus în ţară 186 de kilograme de heroină, ascunse în 16 tone de curmale importate din Iran - operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România.

Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor.

În urma cooperării judiciare, au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români, care ar fi preluat și deținut transportul supravegheat, aceștia fiind reținuți și, ulterior, arestați preventiv.

Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele cercetate ar fi fost coordonate de un cetățean turc, aflat pe teritoriul României.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite