Droguri accesibile, la orice colț de stradă. Cum au fost capturați membrii unei grupări de dealeri ce activa în București și Dâmbovița

0
Publicat:

Patru persoane care comercializau droguri, în Bucureşti şi în judeţul Dâmboviţa, cercetate. Reţeaua funcţiona încă din anul 2020 şi vindea stradal doze contra unor sume mici, accesibile tinerilor.

Doze droguri. FOTO IGPR
Doze droguri. FOTO IGPR

Poliţiştii şi procurorii au destructurat o grupare specializată în traficul de droguri, care acţiona în Bucurşeti şi în judeţul Dâmboviţa. Sunt cercetate patru persoane, care au vândut stradal doze de droguri, contra sumei de 50 de lei, încă din 2020.

La data de 1 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-B.T. Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc, în formă continuată. La data de 1 martie 2024, a fost dispusă reţinerea a patru persoane, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată”, a transmis, sâmbătă, IGPR.

Sursa citată a precizat că, în perioada iulie 2020 – februarie 2024, la diverse intervale de timp, persoanele cercetate ar fi comercializat şi oferit cu titlu gratuit, în diferite ocazii, cantităţi de cannabis, unor consumatori din municipiul Bucureşti şi din judeţul Dâmboviţa.

Materialul probator administrat în cauză a relevat faptul că persoanele cercetate şi-ar fi creat o reţea stabilă de clienţi, comercializând drogul de risc cu preţul de 50 de lei, pentru o doză, interacţiunea între vânzător şi cumpărător realizându-se stradal. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, au fost ridicate cantităţi de canabis, mai multe grindere, un cântar de precizie, obiecte purtând urme de materie vegetală, telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, faţă de o persoană sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

Aceasta a fost depistată în seara de 29 februarie 2024, în municipiul Bucureşti, în timp ce deţinea o cantitate de drog de risc.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa, cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre persoanele reţinute.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite