Terenuri oferite gratuit tinerilor care îşi construiesc case în Hunedoara. Câte familii au primit parcele

0
0
Zona unde sunt oferite parcelele. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Zona unde sunt oferite parcelele. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Au fost atribuite primele parcele oferite gratuit tinerilor care vor să îşi ridice case în Hunedoara, pe terenul pus la dispoziţie de municipalitate.

17 familii din Hunedoara îşi vor putea construi case pe un teren oferit gratuit de municipalitate, în apropierea Pădurii Chizid.

Efectele depopulării unui mare oraş metalurgic din România: clădirile fantomă ale epocii comuniste VIDEO

Primăria Hunedoara a cerut preluarea clădirii gării de la CFR: „Am putea opri degradarea ei” VIDEO

Castelul Corvinilor „străluceşte” din nou, după deceniile în care a fost înnegrit de funinginea combinatului

Alte patru parcele au rămas, deocamdată, neatribuite, urmând ca procedura să fie reluată atunci când se vor aduna din nou dosare complete. Pentru loturile de câte 300 de metri pătraţi au fost depuse 92 de cereri la primărie, însă doar 17 au fost declarate eligibile.

În 31 august, printr-o hotărâre de Consiliu Local, municipalitatea a aprobat atribuirea în folosinţă gratuită suprafeţelor de teren din vecinătatea Pădurii Chizid, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, iar în aceste zile, angajaţii primăriei curăţă şi igienizează terenurile care vor fi date în folosinţă tinerilor.


Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Tinerii din municipiul Hunedoara care au forit să li se atribuie gratuit un teren pentru construirea unei locuinţe au putut depune documentele necesare până la 1 martie 2021.

În urmă cu un an, Consiliul Local Hunedoara a adoptat un regulament în baza căruia municipalitatea să poată atribui cu titlu gratuit parcele de teren, în baza Legii 15/2003. Acesta prevede ca soliciantul să depună o singură cerere, în nume propriu sau împreună cu soţul/soţia, să fie cetăţean român şi să aibă domiciliul în municipiul Hunedoara. O altă condiţie a fost ca tinerii să nu fi avut sau să nu deţină în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în Hunedoara cât şi în alte localităţi.

terenuri hunedoara foto daniel guta adevarul


Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

„Primăria Hunedoara a identificat în apropierea Grădinii Zoologice, între străzile Carol Davilla şi Tineretului, 21 de parcele de teren, cu suprafeţe de aproximativ 300 de mp fiecare, ce pot fi atribuite tinerilor interesaţi. Conform Legii 15/2003, pot beneficia de terenuri gratuite pentru construcţia unei locuinţe, persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani la data depunerii cererii”, informa Primăria Hunedoara.

terenuri hunedoara foto daniel guta adevarul

Vă recomandăm să citiţi şi:

Anii cei mai negri ai Gării Hunedoara. Monumentul, emblemă a oraşului, a fost lăsat pradă ruinării VIDEO

Templul fotbalului din Hunedoara. Cum a început, în anii '50, povestea stadionului Corvinul FOTO VIDEO

Prăbuşirea oraşelor muncitoreşti ridicate de la zero în anii comunismului. Cum au ajuns centrele industriale apărute peste noapte adevărate „oraşe-fantomă“

Mega-proiectele secrete din comunism: canalul pentru submarine, portul militar condus de sovietici şi mina de uraniu cu 15.000 de deţinuţi politici

Secretele sovromurilor din primii ani de comunism. Cum a ajuns toată industria românească sub controlul sovieticilor

Transformarea uriaşă în două decenii a combinatului siderurgic din Hunedoara. Cum a lucrat natura VIDEO

Zona interzisă din Hunedoara. Tărâmul uitat, împânzit cu ruine siderurgice şi deşeuri periculoase VIDEO

Mai multe - Hunedoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite