Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, moartă în avalanşa din Masivul Retezat, a fost externat la cererea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din timpul salvării bărbatului. FOTO: Cătălin Berenghi. FACEBOOK.
Imagine din timpul salvării bărbatului. FOTO: Cătălin Berenghi. FACEBOOK.

Ovidiu Popescu, tatăl adolescentei Dor Geta Popescu, una dintre cele două victime ale avalanşei din Masivul Retezat, a cerut externarea pe semnătură. El fusese adus, sâmbătă seara, la unitatea medicală din Hunedoara, având politraumatisme şi o fractură.

Ovidiu Popescu, unul dintre cei cinci supravieţuitori ai avalanşei produsă în Masivul Retezat, a fost externat, luni, din Spitalul municipal Hunedoara.

„Pacientul s-a externat pe semnătură, la cererea dânsului, dar înainte de a pleca din spital, colegii mei i-au mai făcut nişte analize suplimentare, tocmai pentru a fi siguri că nu este în niciun pericol iminent”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului municipal „Alexandru Simionescu”, din Hunedoara.

Ovidiu Popescu a fost adus sâmbătă seara la spital, alături de alte două femei, având mai mute traumatisme provocate de impactul cu stâncile. „Pacienţii aduşi sâmbătă seara, în jurul orei 23, au fost investigaţi clinic, supravegheaţi în secţia de urgenţă. În urma consulturilor de specialitate, bărbatul a rămas internat în Secţia de Chirurgie, cu un politraumatism, policontuzionat, iar cele două femei care au fost ţinute sub observaţie la noi au evoluat favorabil, fără probleme deosebite, ele fiind externate”, declara medicul Horia Talfeş, specialist Urgenţe.

Dor Geta Popescu, fiica de 13 ani a alpinistului, nu a supravieţuit avalanşei care a surprins grupul de şapte persoane aflate pe un traseu montan, din zona Peleaga, deasupra locului numit „Căldarea Berbecilor”. În urma avalanşei a decedat şi Erik Gulacsi (12 ani).


Vă recomandăm şi:

Imagini cutremurătoare de la avalanşa din Retezat. Ce au filmat salvamontiştii care au scos trupurile copiilor din zăpadă

Imagini publicate de Sorin Sanda, un salvator montan care a participat la misiunea de recuperare a celor doi copii morţi în urma avalanşei din Retezat, aduc noi informaţii despre cât de periculoase sunt locurile în care grupurile de turişti s-au aventurat.

Moartea alpiniştilor Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi a fost fulgerătoare: căştile de protecţie le-ar fi putut schimba soarta

Medicii legişti au efectuat necropsia celor doi alpinişti decedaţi în urma avalanşei petrecute sâmbătă, în Masivul Retezat. Victimele, cu vârste de 12 şi 13 ani, au avut o moarte rapidă, în urma traumatismelor cranio-cerebrale suferite.

VIDEO Primele imagini de la locul tragediei din Retezat. Salvatorii au adus de pe munte trupurile celor doi copii

Echipele de salvamontişti şi jandarmi montani au recuperat şi adus la poalele Retezatului cele două victime ale avalanşei mortale din Masivul Retezat. Operaţiunile s-au derulat pe durata a aproape 12 ore.

Martor al tragediei din Retezat: „A trebuit să-i convingem pe părinţi să-şi abandoneze copiii decedaţi pe munte“

Cătălin Berenghi este coordonatorul grupului de 51 persoane care a asistat sâmbătă, 22 aprilie, la avalanşa din munţii Rertezat în care şi-au pierdut viaţa doi copii. Bărbatul povesteşte punctul lui de vedere despre tragedia care a îndoliat alpinismul românesc.

Cine este vinovat pentru drama din Retezat? Expediţia de familie plănuită împotriva simţului primar de conservare

O avalanşă a surprins un grup de şapte turişti care a urcat sâmbătă, 22 aprilie, pe vârful Peleaga din Munţii Retezat. Doi copii, Dor Geta Popescu (13 ani) şi Erik Gulacsi (12 ani), alpinişti profesionişti, au decedat în accident.

Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, ucisă în urma avalanşei din Retezat, a rămas internat. Ceilalţi au avut răni uşoare

Trei dintre răniţii în urma avalanşei produsă sâmbătă, în Masivul Retezat, au fost aduşi la spitalul din Hunedoara, însă doar Ovidiu Popescu, tatăl fetei, a rămas internat, susţin surse medicale. Alte două femei au fost externate de la Hunedoara, la fel şi pacienţii aduşi la spitalul din Haţeg.

Avalanşa mortală din Retezat: salvatorii montani au preluat trupurile celor doi copii, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi

Salvatorii montani au ajuns, duminică după-amiază, în zona în care se află trupurile celor doi copii decedaţi în urma avalanşei din Masivul Retezat.

Filmul avalanşei mortale din Retezat, în care au căzut victime alpiniştii Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi

De la primele ore ale dimineţii jandarmii montani şi salvamontiştii au pornit pe munte, spre locul unde se află cele două victime ale avalanşei, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi. Traseul este unul anevoios, fiind un drum care durează opt ore dus-întors. Autorităţile au reconstituit filmul tragediei din Retezat.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite