Sentinţă definitivă pentru Daniel Pleşcan în dosarul reţelei de prostituate minore din Valea Jiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Pleşcan şi una dintre tinerele implicate în dosar.
Daniel Pleşcan şi una dintre tinerele implicate în dosar.

Curtea de Apel Alba Iulia va da, vineri, sentinţa definitivă în dosarul penal în care Daniel Pleşcan, Silviu Praţa şi Mihaela Ciociu au fost judecaţi pentru infracţiuni legate de traficul de minori. Cei trei au fost condamnaţi, pe fond, de Tribunalul Hunedoara, pentru implicarea într-o reţea de prostituţie.

Vineri, Curtea de Apel Alba Iulia este aşteptată să dea sentinţa definitivă în dosarulîn care Daniel Pleşcan, fiului fostei consiliere judeţene Dorina Pleşcan, a fost judecat pentru infracţiuni legate de traficul de minori. La termenul trecut, din 2 februarie, instanţa a amânat pronunţarea sentinţei. În dosar, Daniel Pleşcan (27 de ani), Mihaela Ciociu (24 de ani) şi Silviu Praţa (35 de ani) au fost acuzaţi că au coordonat o reţea de prostituate minore care îşi ofereau serviciile sexuale în hotelurile şi pensiunile din Valea Jiului.

În decembrie 2015, Tribunalul Hunedoara i-a condamnat pe fiecare la trei ani de închisoare cu suspendare. Anchetatorii au stabilit că în perioada 2014 – 2015, Mihaela Ciociu, cu sprijinul lui Daniel Pleşcan şi al taximetristului Silviu Praţa, s-a ocupat de înlesnirea practicării prostituţiei şi de obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma mai multor tinere, printre care şi minore cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani. Mihaela Ciociu le-a declarat anchetatorilor că şi ea practica prostituţia de mai mult timp, iar tarifele pentru o partidă de sex, normal sau oral, erau cuprinse între 150 de lei şi 200 de lei pentru o oră şi până la 600 de lei pentru o noapte. A devenit, în aceeaşi perioadă, şi proxenet pentru două minore, Geanina şi Anamaria, de 16 – 17 ani, cărora le furniza clienţi şi le găsea locuri de întâlnire cu aceştia, în hoteluri şi pensiuni din Valea Jiului. În unele cazuri, susţineau anchetatorii, Mihaela Ciociu prefera să ofere de una singură servicii sexuale mai multor clienţi, pentru a nu fi nevoită să împartă sumele obţinute.

Soluţie definitivă într-un alt dosar

Zilele trecute, Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa finală într-un alt dosar penal în care a fost judecat Daniel Pleşcan, în acest caz pentru conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Pe fond, Daniel Pleşcan a fost condamnat la nouă luni de închisoare. A declarat apel, iar magistraţii au decis amendarea sa. „Instanţa achită pe inculpatul Pleşcan Ovidiu Daniel pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi stabileşte pedeapsa de 1.500 lei amendă penală (150 de zile-amendă a câte 10 lei pe zi de amendă) în sarcina inculpatului Pleşcan Ovidiu Daniel pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat”, a informat Curtea de Apel Alba Iulia.


Vă recomandăm şi:

Crimă înfiorătoare comisă de „femeia - vampir”: tânăra însetată de sânge şi-a muşcat soacra şi a înjunghiat-o mortal

Magistraţiii au arestat-o pe Ana Maria Bobora (24 de ani) o tânără din satul Sibişel, care şi-a înjunghiat-o mortal pe mama fostului ei iubit. Urme de muşcături au fost descoperite pe corpul victimei.

Mesajul bătăuşului Sorin Palesică, la un an de la scandalul înfiorător din Straja. Ce promisiune „solemnă” a făcut omul care a snopit în bătaie trei tineri

Sorin Palesică a scăpat de acuzaţiile aduse pentru unul dintre cele mai mari scandaluri provocate în ultimii ani în Straja, când a nenorocit în bătaie o salvamontistă şi pe alţi doi tineri. La exact un an de la evenimentul care a cutremurat o ţară întreagă, Palesică a făcut o promisiune „solemnă”.

Interlopii care au transformat Valea Jiului în „Valea Pumnului”: „gorilele” Palesică, Simota şi Litera, protejate chiar de oamenii legii

Recidivistul Sorin Palesică a fost arestat preventiv după ce a a năucit în bătaie o tânără salvamontistă şi mai mulţi clienţi ai unui local din Straja, sub privirile jandarmului cu care se aşezase la băut. Cazul interlopului care a terorizat Valea Jiului nu este singular. În ultimii ani, personaje dubioase care au lăsat impresia că se află sub protecţia autorităţilor au făcut legea pumnului în comunităţile din oraşele miniere.

VIDEO Traumele Mirunei Inel, tânăra bătută până la leşin de interlopul Sorin Palesică: a fost ameninţată cu moartea şi îi este frică să mai iasă din casă

Sorin Palesică, interlopul care a nenorocit în bătaie o tânără salvamontistă din Lupeni, a fost reţinut şi va fi adus luni în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. În acest timp, Miruna Inel, victima bătăuşului, încearcă să îşi revină din traumele şi şocul suferit. Sute de mesage de susţinere i-au fost transmise fetei pe care Sorin Palesică a ameninţat-o cu moartea.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite