Secretara care a falsificat diplome de Bacalaureat şi de absolvire pentru 1.300 de euro a fost condamnată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au condamnat-o la închisoare pe Bianca Surdilă, o secretară a unui colegiu din Hunedoara, denunţată de părinţii unor elevi care i-ar fi plătit peste 1.300 de euro pentru mai multe acte de studii, pe care aceasta le-a întocmit în fals.

Tribunalul Hunedoara a condamnat-o pe Bianca Surdilă, o secretară a Colegiului Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara, la doi ani şi zece luni de închisoare, cu suspendare (doi ani şi patru luni pentru luare de mită şi un an şi şase luni pentru fals intelectual) şi la plata a 1.300 de euro şi 400 de lei, bani primişi de la denunţători pentru întocmirea în fals a unor diplome de Bacalaureat şi a altor documente de sturii.

„Instanţa dispune desfiinţarea totală a următoarelor înscrisuri falsificate de către inculpată: - diploma de bacalaureat seria Y nr. 0366761 pe numele Stroia Romică Cristian şi cotorul diplomei respective; - certificatul de competenţă lingvistică seria A nr. 0092109, certificatul de competenţă lingvistică seria A nr. 0096266, certificatul de competenţe digitale seria A nr. 0090091, certificatul de absolvire a liceului seria E nr. 0083390 şi diploma de bacalaureat seria Z nr. 0166681, toate pe numele Stroia Daniela Marieta; - diploma de bacalaureat seria Y nr. 0366757, pe numele Focşa Sandu, eliberată în anul 2013 şi cotorul diplomei respective; - cotorul diplomei de bacalaureat Seria Y nr. 0142803, certificatului de absolvire al liceului seria D nr. 0145229, cotor certificat de competenţe digitale seria B nr. 0168089, cotor diplomă de bacalaureat seria A nr. 0091279, cotor certificat de competenţă lingvistică seria A nr. 0572006, cotor certificat de competenţă lingvistică seria B nr. 0169937, cotor certificat de absolvire al liceului şi certificatul de absolvire al liceului seria D nr. 0548311, diplomă de bacalaureat seria A nr. 0091279 împreună cu cotorul, diplomă de bacalaureat seria Z nr. 0166672 împreună cu cotorul, diploma de bacalaureat seria Z nr. 0166671 împreună cu cotorul, diploma de bacalaureat seria Y nr. 0142802, toate pe numele Scocîlcă Bianca Maria. - certificat de absolvire a ciclului inferior al liceului seria E nr. 0085445 pe numele Lazăr Constantin şi cotorul certificatului respectiv; - diploma de bacalaureat seria Y nr. 0366760 pe numele Covaci Elena, - cotorul diplomei de absolvire al liceului seria A nr. 0117801 pe numele Mureşan I. Andrei Radu, eliberată în luna mai 2016”, a informat Tribunalul Hunedoara.

Potrivit anchetatorilor secretara a primit banii de la o femeie, căreia i-a oferit  în schimb mai multe certificate şi diplome de studii, pentru fiica şi fiul său. „Documentele le-a înmânat în original denunţătoarei la începutul lunii septembrie 2016 şi au fost depuse de denunţătoare la dosarul cauzei”, informa Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Crimă înfiorătoare comisă de „femeia - vampir”: tânăra însetată de sânge şi-a muşcat soacra şi a înjunghiat-o mortal

Magistraţiii au arestat-o pe Ana Maria Bobora (24 de ani) o tânără din satul Sibişel, care şi-a înjunghiat-o mortal pe mama fostului ei iubit. Urme de muşcături au fost descoperite pe corpul victimei.

Mesajul bătăuşului Sorin Palesică, la un an de la scandalul înfiorător din Straja. Ce promisiune „solemnă” a făcut omul care a snopit în bătaie trei tineri

Sorin Palesică a scăpat de acuzaţiile aduse pentru unul dintre cele mai mari scandaluri provocate în ultimii ani în Straja, când a nenorocit în bătaie o salvamontistă şi pe alţi doi tineri. La exact un an de la evenimentul care a cutremurat o ţară întreagă, Palesică a făcut o promisiune „solemnă”.

Interlopii care au transformat Valea Jiului în „Valea Pumnului”: „gorilele” Palesică, Simota şi Litera, protejate chiar de oamenii legii

Recidivistul Sorin Palesică a fost arestat preventiv după ce a a năucit în bătaie o tânără salvamontistă şi mai mulţi clienţi ai unui local din Straja, sub privirile jandarmului cu care se aşezase la băut. Cazul interlopului care a terorizat Valea Jiului nu este singular. În ultimii ani, personaje dubioase care au lăsat impresia că se află sub protecţia autorităţilor au făcut legea pumnului în comunităţile din oraşele miniere.

VIDEO Traumele Mirunei Inel, tânăra bătută până la leşin de interlopul Sorin Palesică: a fost ameninţată cu moartea şi îi este frică să mai iasă din casă

Sorin Palesică, interlopul care a nenorocit în bătaie o tânără salvamontistă din Lupeni, a fost reţinut şi va fi adus luni în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. În acest timp, Miruna Inel, victima bătăuşului, încearcă să îşi revină din traumele şi şocul suferit. Sute de mesage de susţinere i-au fost transmise fetei pe care Sorin Palesică a ameninţat-o cu moartea.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite