Salvamontiştii pregătesc traseele din munţi în aşteptarea ridicării restricţiilor din turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO. Salvamont Hunedoara.
FOTO. Salvamont Hunedoara.

Salvamont Hunedoara a început pregătirea traseelor turistice din munţi pentru momentul în care se vor ridica interdicţiile cu privire la expediţiile montane.

Traseele turistice din judeţul Hunedoara au fost declarate închise, în contextul pandemiei de coronavirus, însă această perioadă, salvatorii montani au continuat patrularea în zona Râuşor, Râu Mare Retezat, în zona cabanelor turistice Genţiana şi Pietrele, şi au verificat starea unora dintre refugiilor montane. Totodată, salvamontiştii au efectuat reparaţii la baza proprie de la Râuşor şi au verificat starea punctului propriu de la Pietrele în vederea redeschiderii.

„În aceste zile, salvatorii montani hunedoreni pregătesc materialele pentru semnalizarea şi remarcarea traseelor turistice acolo unde va fi nevoie. Până vineri şi după sărbătorile de Paşte se vor schimba plăcuţele indicatoare şi stâlpii de susţinere pentru semnalizarea celor trei trasee din munţii Poiana Ruscă, dar şi a celor care pornesc de la poalele masivului Retezat”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Potrivit directorului Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Hunedoara, Ovidiu Bodean, se va lucra în echipe de 2-3 salvamontişti, componenţa echipei urmând a fi schimbată odată la două zile, în funcţie de volumul de muncă. Treptat se va trece şi la verificarea şi curăţarea traseelor turistice aflate în masiv, precum şi la evaluarea refugiilor situate la altitudine. Aici, stratul de zăpadă este încă destul de consistent, iar din acest motiv degajarea trunchiurilor căzute pe poteci şi repararea podeţelor este pentru moment dificil de realizat.  

Salvamontiştii hunedoreni le recomandă iubitorilor de drumeţii să renunţe, deocamdată, la parcurgerea traseelor turistice, până la ridicarea interdicţiilor.  


Vă recomandăm să citiţi şi:

Godeanu, „muntele sfânt al dacilor”, va fi reîmpădurit. Catastrofe i-au afectat în anii trecuţi 70 de hectare de pădure

Marea retrocedare a Retezatului: şapte ani de procese cu urmaşii baronilor Kendeffy, pentru 15.000 de hectare de pădure şi păşune

Lista pădurilor virgine şi cvasivirgine din judeţ: 600 de hectare de pădure vor fi protejate în faţa drujbelor

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite