Preotul arestat pentru afaceri necurate îşi va afla sentinţa: procesul evaziunii de 5,5 milioane de euro s-a încheiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Poenar a fost anchetat în două dosare de evaziune. FOTO: glasul-hd.ro
Ioan Poenar a fost anchetat în două dosare de evaziune. FOTO: glasul-hd.ro

Procesul în care este judecat preotul Ioan Poenar pentru infracţiuni de evaziune fiscală s-a încheiat la Tribunalul Hunedoara, iar magistraţii vor da soluţia în acest dosar, vechi din 2012.

Preotul Ioan Poenar va afla pe 2 iunie ce soluţie vor da magistraţii Tribunalului Hunedoara, în dosarul penal în care a fost acuzat de infracţiuni de evaziune fiscală.

„La termenul de luni, 19 mai 2014, Instanţa a amânat pronunţarea în dosar pentru data de 2 iunie 2014”, a precizat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara. Hotărârea instanţei nu va rămâne definitivă, decât în cazul în care niciuna dintre părţi (Parchetul, ANAF, Ioan Poenar şi Autoritatea Naţională a Vămilor) nu o va contesta.

Infracţiuni din 2007

Ioan Poenar, arestat recent într-un alt dosar de evaziune fiscală cu prjudicii de milioane de euro, a fost judecat, din 2012 de magistraţii Tribunalului Hunedoara, pentru evaziune fiscală. Prejudiciul stabilit de procurorii DNA în primul dosar penal al preotului afacerist depăşeşte 5,5 milioane de euro. Infracţiunile fiind comise în perioada 2007 – 2009.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada 1 ianuarie 2007—31 decembrie 2009, inculpatul Poenar Ioan, în calitate de administrator al SC Mior Mixt Impex SRL Brad, SC Agrotranscom Hermes Impex SRL Brad şi SC Distinct Impex SRL Brad, nu a evidenţiat în contabilitatea acestor firme operaţiunile comerciale efectuate, respectiv comercializarea de produse petroliere, utilaje pentru construcţii, uleiuri minerale, anvelope, etc. şi nici veniturile realizate”, transmiteau reprezentanţii DNA. Pe parcursul procesului, Ioan Poenar a cerut efectuarea mai multor expertize, motiv pentru care durata procesului s-a prelungit.

A făcut politică
Preotul din Luncoiu de Jos  nu a ajuns celebru doar datorită afacerilor ilegale în care a fost implicat, ci şi pentru dorinţa sa de a face politică. La sfârşitul anului 2012, după 23 de ani de preoţie, a demisionat din funcţia de preot pentru a candida la un post de deputat. Ioan Poenar a candidat la alegerile parlamentare din partea Partidului România Mare, cu sloganul „Veniţi români să ne cerem dreptul”, însă pentru că nu a avut succesul sperat a fost nevoit să se întoarcă la preoţie, cerându-şi iertare de la eprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei.


Vă recomandăm şi:

Blestemul preotului care şi-a lepădat sutana pentru a face politică: Ioan Poenar a ajuns după gratii      Preoţia şi politica şi-au dat mâna în parohia condusă de Ioan Poenar în toamna anului 2012, când preotul din Luncoiu de Jos a decis să îşi încerce norocul în Parlamentul României.

Preotul care s-a vrut deputat va sluji după gratii. Ioan Poenar e acuzat de evaziune      Preotul Ioan Poenar, devenit celebru în 2012 după ce şi-a dat demisia din parohie, pentru a candida la o funcţie de deputat, va sta în arest preventiv. Pentru a doua oară în ultimii doi ani, este pus sub învinuire într-un dosar de evaziune fiscală, cu prejudicii de milioane de euro.

Un preot hunedorean a dat sutana pe un loc în Parlament          Un preot din judeţul Hunedoara a demisionat din funcţia de paroh la Luncoiu de Jos şi Podele întrucât nu a primit binecuvântarea episcopului de Hunedoara, PS Gurie, pentru a candida la Camera Deputaţilor, el fiind înscris din partea PRM în cursa pentru un mandat în Colegiul 1 Brad-Valea Mureşului.

Preotul care a vrut să dea sutana pe un loc în Parlament e judecat de tribunal pentru spălare de bani             Fostul preot din Luncoiu de Jos, Ioan Poenar, a fost chemat luni în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara, pentru a răspunde acuzaţiilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 5.000.000 de euro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite