Premiantul de sâmbătă: Mircea Nistor, dascălul care îşi învaţă elevii să inoveze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul de astro-fizică Mircea Nistor, de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara, a fost premiantul zilei de sâmbătă, în cadrul campaniei civice care are loc în Deva.

Zeci de hunedoreni au venit în această dimineaţă în Piaţa Victoriei din Deva, pentru a-l cunoaşte pe unul dintre cei mai apreciaţi dascăli din Colegiul Naţional „Traian lalescu” din Hunedoara. Profesorul de astro-fizică Mircea Nistor a fost ales premiantul zilei de sâmbătă, în cadrul campanei civice „Premianţii fără premii”, al cărui scop este de a-i răsplăti, simbolic, pe cei care aduc valoare societăţii.

Mircea Nistor este profesor la Colegiul Naţional de Informatică Traian Lalescu din Hunedoara, fiind cel care coordonează un proiect menit să îi facă pe elevi să prindă drag de şcoală. În fiecare sâmbătă, dascălul îşi aşteaptă elevii într-o fostă sală de sport a colegiului de informatică, transformată de patru ani într-un laborator de ştiinţe, în care adolescenţii învaţă să inoveze. În laboratorul de la parterul colegiului hunedorean, timp de două ore, adolescenţilor li se deschide o altă perspectivă asupra ştiinţelor şi asupra modului în care se raportează la şcoală, privită de mulţi elevi ca un loc prea puţin adaptat nevoilor lor.

Premianţii dascălului

Metodele interactive folosite de Mircea Nistor au dat rezultate, iar zeci de elevii au fost premiaţi pentru munca şi invenţiile lor în şcoala de sâmbătă.

“Este un dascăl dedicat şi pasionat de catedră, care a reuşit performanţa să fie iubit de elevii săi, să fie urmat de aceştia pe tărâmul cunoaşterii şi să păşească cu încredere către performanţe. El este profesorul care şi-a transformat meseria în giuvaer şi elevii în nestemate care vor străluci în viitorul apropiat. Prin munca lui am ajuns să fim cunoscuţi în lume cu părţile frumoase ale poporului român, de aceea vă chemăm să îi mulţumim pentru efortul depus la catedră, pentru emoţiile trăite de fiecare dată alături de elevii săi”, a spus Dan Terteci, iniţiator al campaniei civice.

image

Vă recomandăm şi:

VIDEO Premieră într-un liceu din Hunedoara: lecţie de nanotehnologie predată de cercetătorii din Silicon Valley

Universitatea Stanford din California a deschis porţile laboratorului de nanotehnologie pentru elevii din Hunedoara. Zeci de adolescenţi au ocupat locurile atelierului de ştiinţe din Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” pentru a vedea în direct cum arată laboratoarele celei mai cunoscute universităţi de IT din lume. Ghizi le-au fost chiar cercetătorii americani.

Celebra universitate Stanford din SUA îşi deschide laboratorul de nanotehnologie pentru elevii din Hunedoara

Elevii din Hunedoara vor avea ocazia unui tur al laboratorului de nanotehnologie din Stanford University, San Francisco, una dintre cele mai prestigioase universităţi din Statele Unite ale Americii. Evenimentul va avea loc vineri şi este organizat de cercetătorul Ludwig Galambos, născut în Hunedoara, cel care a inventat o fotodiodă ce ar putea reda orbilor vederea.

Şcoala de sâmbătă: cum sunt atraşi elevii din Hunedoara să prindă drag de lecţii

Vechea sală de sport a Colegiului Naţional de Informatică “Traian Lalescu” din Hunedoara a fost transformată într-un atelier, unde în fiecare sâmbătă câteva zeci de elevi îşi petrec dimineaţa, lucrând la proiecte şcolare inedite. Lecţiile de chimie, fizică, biologie şi informatică sunt predate “altfel” adolescenţilor veniţi la şcoala de weekend.

Experiment inedit reuşit de "micii Einstein" de la Hunedoara: aur obţinut din deşeuri

Cei 60 de elevi din Hunedoara, implicaţi în campania „Descoperă”, împotriva abandonului şcolar, se pregătesc pentru sezonul de competiţii realizând mici „invenţii” inedite şi de mare utilitate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite