Peste 4.000 de salariaţi ai Complexului Energetic Hunedoara vor intra în şomaj tehnic prin rotaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4.000 de salariaţi de la minele şi termocentralele Complexului Energetic Hunedoara vor intra în şomaj tehnic prin rotaţie.

Peste 4.000 de salariaţi ai Complexului Energetic Hunedoara vor fi trimişi în şomaj tehnic. Oamenii vor sta acasă prin rotaţie, câte două şi trei zile pe săptămână.

„Din considerente de natură COVID-19, pentru protejarea angajaţilor în ideea de a evita aglomerările de personal în perioada în care se anunţă un vârf de formă al acestei situaţii, cât şi din considerente economice, fiindcă  cerere de energie la ora aceasta este foarte mică, S CEH SA a înregistrat o reducere semnificativă  a veniturilor companiei, ce se va accentua în lunile următoare şi pentru evitarea unor grave prejudicii pe termen lung asupra angajaţilor, este necesară reglementarea unor măsuri de reducere temporară a activităţii, fără încetarea raporturilor de muncă”, a informat Complexul Energetic Hunedoara.

Începând cu data de 21 aprilie 2020 până în 16 mai 2020, pe perioada decretării stării de urgenţă, activitatea CEH SA se reduce temporar. Măsurile de şomaj tehnic vor fi apleciate în prioada 21 aprilie 2020 – 30 aprilie 2020, prin rotaţie, câte două zile consecutive pentru fiecare salariat şi în perioada 4 mai 2020 – 16 mai 020, prin rotaţie, câte trei zile consecutive pentru fiecare salariat.

„Zilele de şomaj tehnic se efectuează prin rotaţie, aşa încât să asigurăm şi funcţionarea grupurilor energetice şi a exploatărilor miniere. Toţi cei aproximativ 4.100 angajaţi ai S CEH SA, directorul general, directorii de sucursale etc. vor efectua zilele de şomaj”, au informat reprezentanţii societăţii.

În perioada şomajului tehnic, salariaţii vor beneficia de o indemnizaţie reprezentând 75% din salariul de bază, suportată din bugetul asigurărilor pentru şomaj. Angajaţii care au salarii sub 4.000 lei vor primi o indemnizaţie de sprijin, suportată de angajator, în valoare de 1,1% din salariul de bază pentru ziua în care aceştia se află în şomaj tehnic.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Noul coronavirus zdruncină cartierele din Valea Jiului. Cum sunt „taxate“ revoltele de la „polul sărăciei“

Scrisoarea de revoltă a medicilor de la Spitalul Deva: „Oamenii sunt obligaţi să muncească până la epuziare”

Rezultatele testelor Covid pentru medicii şi asistentele Spitalului Hunedoara sunt încurajatoare

Coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Deva a fost nominalizată ca focar de infecţie

Spitalul Judeţean şi-a umplut depozitele cu saci pentru cadavre. Materialele au costat peste 70.000 de lei



 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite