Pericol în colonia muncitorească. Zăpada a mai doborât un acoperiş de bloc, iar şapte familii au rămas sub cerul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aninoasa. FOTO: ARHIVĂ.
Aninoasa. FOTO: ARHIVĂ.

Şapte familii care locuiesc într-un bloc din vechea colonie muncitorească a oraşului Aninoasa au rămas sub cerul liber, după ce acoperişul clădirii s-a prăbuşit sub greutatea zăpezii.

Încă un acoperiş al unii bloc din vechea colonie muncitorească din Aninoasa a cedat sub greutatea zăpezii.  „Pe Strada Libertăţii, nr. 21 s-a prăbuşit încă un acoperiş. Sunt 12 apartamente, 6 jos şi 6 sus, din care sus sunt locuite trei şi jos sunt locuite alte patru. Acoperişul a căzut în întregime. Oamenii a plecat la copii, la rude, unul singur de la parter nu a vrut să se mute”, a declarat Nicolae Dunca, primarul Aninoasei. Acesta susţine că alte două acoperişuri de la blocurile ridicate în urmcă cu circa 130 de ani sunt în pericol de prăbuşire.

În luna decembrie un alt acoperiş al unii bloc de colonie din Aninoasa a cedat sub greutatea zăpezii. Cele 12 familii din clădire au fost invitate să părăsească locuinţele din cauza pericolului, însă nu au făcut-o. Cele mai vechi blocuri de locuinţe din Aninoasa au fost construite la sfârşitul secolului al XIX-lea, în anii deschiderii primei exploatări miniere din zonă.

aninoasa

În „colonie” sunt 18 clădiri cu câte două etaje, ridicate din cărămidă, de austro-ungarii care în urmă cu 130 de ani patronau societatea minieră. Şirul de blocuri ale ortacilor a rezistat trecerii timpului într-un loc izolat, o vale strâmtă, protejată de versanţii împăduriţi, la capătul Străzii Libertăţii. Clădirile sunt administrate de primărie, iar locatarii plătesc chirii lunare de câte 9 lei. Atât primarul, cât şi oamenii din Colonie au recunoscut că în ultimii ani starea clădirilor s-a degradat vertiginos. Primăria nu are bani pentru investiţii mari, iar unii dintre localnici nu vor să plătească nici măcar chiria modică, înainte de a se îngriji de locuinţele în care stau de-o viaţă.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Românii din blocurile fantomă ale coloniei celui mai sărac oraş. Chiriile îi costă 9 lei, dar se tem pentru viaţa lor

VIDEO Cum arată „Golgota minerilor”. Priveliştile post-apocaliptice ale minei pe care oamenii vor să o readucă la viaţă

Oraşul în care trăiesc mai mulţi şomeri decât salariaţi, dar oamenii nu acceptă orice job. Cum arată dezastrul pieţei muncii din fostele centre industriale


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite