Palatele ţigăneşti din Hunedoara îi şochează pe străini: autocarele cu turişti opresc pentru sesiuni de fotografii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartierul palatelor ţigăneşti de la intrarea în municipiul Hunedoara a devenit popas pentru turiştii străini. Ajunse în Hunedoara de la mii de kilometri distanţă, autocarele cu vizitatori occidentali sunt oprite pe marginea şoselei, în dreptul vilelor colorate, pentru ca pasagerii să poată face fotografii.

Hunedoara îi impresionează pe turişti nu doar prin frumuseţea Castelului Corvinilor, vizitat zilnic de sute de străini, dar şi prin mulţimea palatelor ţigăneşti ridicate la intrarea în municipiu dinspre Călan.

În apropierea vilelor zugrăvite în culori stridente, pe marginea drumului judeţean, deseori pot fi văzute autocare parcate, din care pasagerii coboară pentru a face fotografii. Călătorii dintr-un astfel de autocar, veniţi din Slovacia pentru a vizita Castelul Corvinilor, au făcut şi ei astăzi un scurt popas, pentru a fotografia cele câteva zeci de „palate” construite de familiile de romi. Au publicat apoi fotografiile pe Facebook, arătându-şi uimirea faţă de aspectul ciudat al construcţiilor.

Multe dintre palatele ţigăneşti de la intrarea în municipiul Hunedoara au fost ridicate fără a avea toate avizele necesare, iar unele dintre ele au fost construite ilegal, pe terenuri care nu le aparţineau proprietarilor lor. De asemenea, abia după ce au fost somaţi de mai multe ori, locatarii palatelor ţigăneşti au început să îşi achite impozitele la primărie.

image
image
image

Vă recomandăm şi:

FOTO O nuntă ţigănească a sfidat un oraş întreg. Romii au defilat cu zeci de maşini de lux în cel mai sărac cartier, iar omul care le-a stricat cheful a fost amendat

O nuntă ţigănească, la care au participat peste 700 de invitaţi, a dus la paralizarea circulaţiei pe străzile Petroşani. Romii au blocat traficul rutier cu zeci de maşini de lux, iar un cartier întreg, unul dintre cele mai sărace ale municipiului, a fost locul petrecerii.

Poveştile terifiante ale ţiganilor români de acum patru secole: folosiţi drept călăi, fiindcă ungurii nu practicau „o slujbă atât de mârşavă“

Cei mai mulţi dintre călătorii care au povestit despre peripeţiile lor în ţinuturile Transilvaniei, Ţării Româneşti şi Moldovei, s-au arătat uimiţi de modul de viaţă al ţiganilor, o comunitate care, în trecut, nu putea trece neobservată. I-au fascinat obiceiurile lor, unele dintre ele de neînţeles pentru occidentali.

Cei mai bogaţi romi din Hunedoara şi-au construit ilegal palatele cu turnuleţe. Au primit amenzi de câte 10.000 de lei

Poliţiştii locali din Deva au amendat trei romi bogaţi, membrii ai familiei Anghel, care şi-au ridicat palate la marginea municipiului, fără a avea autorizaţii. Şi în Hunedoara au avut loc controale în cartierul palatelor, însă autorităţile nu au dat amenzi pentru construcţiile aflate în ilegalitate, ci doar somaţii.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite