Video O femeie a fugit în Munții Poiana Ruscă de teama fratelui ei. Mobilizare impresionantă pentru salvarea ei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie care a fugit de acasă după ce a fost bătută de fratele său a fost găsită de polițiști la marginea unui cătun din Munții Poiana Ruscă, după o zi întreagă de căutări.

Femeia găsită după o zi de căutări. Foto: IPJ Hunedoara
Femeia găsită după o zi de căutări. Foto: IPJ Hunedoara

Polițiștii, jandarmii și salvamontiștii s-au mobilizat, împreună cu mai mulți localnici din comuna Lunca Cernii de Jos, pentru găsirea unei femei care a fugit de acasă, de teama fratelui său.

Duminică, 1 septembrie, victima, în vârstă de 54 de ani, ar fi fost lovită cu un topor de bărbatul în vârstă de 51 de ani. Acesta și-ar fi bătut și mama, în vârstă de 85 de ani.

„Duminică, în jurul orei 23, femeia de 54 de ani și-a sunat fiica și i-ar fi spus că a fost lovită cu toporul în zona picioarelor de către fratele său, solicitându-i ajutorul de a veni după ea. A precizat că în acel moment s-ar afla în proximitatea cătunului Știubei, comuna Lunca Cernii. A doua zi, dimineața, fiica victimei, a anunțat Poliția cerând sprijin în vederea căutării și depistării mamei sale”, a informat Carla Strujan, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Potrivit reprezentantei IPJ Hunedoara, în căutarea femeii au fost mobilizate mai multe echipe de polițiști din Hunedoara, alături de jandarmii sprijiniți de către Serviciul Salvamont al Județului Hunedoara și de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

A fost folosită și o dronă pentru găsirea femeii, iar Serviciul Salvamont al Județului Caraș-Severin, a venit în sprijinul căutărilor cu un elicopter. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate acordat de către Biroul de Analiză a Informațiilor Hunedoara și de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

„Luni, 2 septembrie 2024, în jurul orei 20:00, în urma activităților investigativ-operative și de căutare efectuate de către reprezentanții tuturor instituțiilor implicate, polițiștii au găsit femeia de 54 de ani, în proximitatea zonei cătunului Știubei din comuna Lunca Cernii de Jos, județul Hunedoara. Ea se afla într-o stare de epuizare fizică, fără a prezenta leziuni produse de un corp tăietor, doar o echimoză în zona genunchiului drept, indicată ca fiindu-i produsă de către bărbatul de 51 de ani, prin lovirea acesteia cu o bâtă din lemn. Victima a fost preluată și transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a adăugat Carla Strujan, purtătoarea de cuvânt a IPJ Hunedoara.

Fratele victimei va fi anchetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și violență.

Ținutul izolat din Munții Poiana Ruscă

Comuna Lunca Cernii de Jos, una dintre cele mai izolate din România, se întinde la poalele Munţilor Poiana Ruscă (video), la capătul unei şosele de circa 50 de kilometri, care porneşte din Hunedoara şi traversează mai multe sate de pe Valea Cernei.

Un tunel săpat în munte reprezintă poarta de intrare a şoferilor în ţinutul pitoresc aflat la graniţa dintre judeţele Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

Satele comunei cu mai puţin de 900 de locuitori se întind pe văile pâraielor şi pe crestele înconjurate de păduri întinse, au gospodării ţărăneşti, locuite de oameni care se ocupă în general cu creşterea animalelor şi cu munca forestieră.

În trecut, mulţi dintre localnici coborau în judeţul vecin, Caraş-Severin, unde la circa 10 kilometri se aflau localităţile Rusca Montană şi Ruşchiţa, vestite pentru cariera de marmură din zonă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite