Nereguli reclamate de Curtea de Conturi. Clubul de fotbal ar fi primit ilegal cotizaţii de 1.100.000 lei de la bugetul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FC Hunedoara ar fi fost finanţată ilegal de la bugetul local. FOTO: ADEVĂRUL.
FC Hunedoara ar fi fost finanţată ilegal de la bugetul local. FOTO: ADEVĂRUL.

Curtea de Conturi a României a efectuat un audit la Primăria Hunedoara în urma căruia a stabilit că administraţia locală ar fi înregistrat abateri estimate la 3.745.000 de lei, în activitatea financiar-contabilă. Raportul menţionează faptul că au fost alocaţi nelegal 1.100.000 de lei în perioada 2015 – 2016, pentru susţinerea activităţii clubului de fotbal FC Hunedoara.

Raportul prezentat de Curtea de Conturi a României, în urma auditului efectuat la Primăria Hunedoara, a stabilit că administraţia locală a înregistrat abateri financiare de 3.745.000 lei, în urma mai multor nereguli înregistrate în activitatea financiar contabil. Au fost înregistrate 14 abateri financiare, potrivit Curţii de Conturi a României, faţă de care primăria va trebui să ia măsuri pentru corectarea lor şi pentru recuperarea prejudiciilor, până la 31 decembrie 2017.

Reprezentanţii primăriei au contestat raportul.

Cele mai mari abateri au fost constatate în urma audtării terenurilor deţinute de Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Hunedoara (UATM).

Terenuri neevaluate

„S-a constatat că UATM Hunedoara deţine în baza unor titluri de proprietate terenuri extravilane (păşuni) aparţinând domeniului privat al UATM Hunedoara, în suprafaţă de 393,89 hectare, fără a fi evaluate şi, pe cale de consecinţă, neînregistrate în evidenţa contabilă. De asemenea, s-a constatat că nu au fost evaluate şi înregistrate în evidenţa contabilă a UATM Hunedoara terenurile aparţinând domeniului public, preluate prin protocoalele de predare-primire a unităţilor de învăţământ, în suprafaţă de 14,81 hectare. Valoarea estimativă a abaterii este de 2.043.500, reprezentând valoarea terenurilor neînregistrate în evidenţa contabilă”, arată raportul Curţii de Conturi a României.

Administraţia locală va trebui să evalueze terenurile extravilane din domeniul privat al Hunedoarei, pentru care există titluri de proprietate, şi să le înregistreze în contabilitate.

Cotizaţii acordate ilegal

Camera de Conturi a stabilit că au fost alocate ilegal cotizaţiile pentru FC Hunedoara. „Urmare a verificării modului de alocare şi utilizare a sumelor acordate din bugetul local către Clubul Sportiv Fotbal Club Hunedoara, s-a constatat efectuarea unor plăţi cu titlul de cotizaţie pentru anii 2015- 2016, cu nerespectarea prevederilor legale. Valoarea estimativă a abaterii este de 1.100.000 lei, reprezentând finanţarea activităţii Clubului Sportiv FC Hunedoara, cu nerespectarea prevederilor legale, în perioada 2015 – 2016”, arată raportul. Reprezentanţii primăriei au depus obiecţiuni faţă de rezultatul auditului cu privire la cotizaţiile acordate clublului, iar o măsură dispusă în această situaţie a fost stabilirea întinderii prejudiciului realizat şi recuperarea integrală a acestuia.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Miza uriaşă a procesului pentru ruinele din Parcul Corvin. Patronii clădirii fantomă cer daune de 450.000 de euro

Proprietarii „clădirii fantomă” din Parcul Corvin au cerut Primăriei Hunedoara daune de 450.000 de euro, acuzând că nu au fost lăsaţi să finalizeze construcţia începută în 2006. Din toamna anului trecut primăria a primit dreptul de a demola imobilul abandonat, pe cheltuiala celor care îl deţin.

Primăria scoate în stradă 80 de familii din blocurile sociale, acuzate că nu au plătit datorii de peste 250.000 de lei

Primăria Hunedoara a dispus evacuarea a peste 80 de familii care locuiesc în blocurile sociale din municipiu, acuzate că nu au plătit taxe comune şi chirii a căror valoare totală a depăşit 250.000 de lei.

Cum va arăta statuia lui Michael Klein, „emblema” echipei Corvinul Hunedoara

O statuie care îl va reprezenta pe Michael Klein, fotbalistul simbol al echipei Corvinul, va fi amplasată în faţa stadionului din Hunedoara. Primăria a prezentat modelul acesteia, după stabilirea câştigătorului unui concurs de proiecte.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri