Primăria scoate în stradă 80 de familii din blocurile sociale, acuzate că nu au plătit datorii de peste 250.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bloc social din Hunedoara. FOTO: ARHIVĂ. Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Bloc social din Hunedoara. FOTO: ARHIVĂ. Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Primăria Hunedoara a dispus evacuarea a peste 80 de familii care locuiesc în blocurile sociale din municipiu, acuzate că nu au plătit taxe comune şi chirii a căror valoare totală a depăşit 250.000 de lei.

Primăria Hunedoara a început evacuarea a 82 de familii rău-platnice care locuiesc în spaţiile locative ale primăriei şi nu şi-au achitat chiria şi taxele comune în ultimii ani.

„Primăria Hunedoara nu poate tolera neplata taxelor comune şi a chiriei de către chiriaşii aflaţi în spaţiile locative pe care instituţia le deţine. Astfel, pentru a preîntâmpina prescrierea unei datorii ce depăşeşte 250.000 de lei (mai precis, 251.385 lei), primăria a solicitat instanţei de judecată recuperarea prejudiciului şi evacuarea rău-platnicilor. În acest moment există un număr de 82 de sentinţe definitive şi irevocabile privind evacuări din spaţiile locative ale primăriei, sentinţe care au început să fie puse în executare de către un executor judecătoresc”, a informat administraţia locală.

„Noi nu facem altceva decât să punem în aplicare legea, care este una pentru toţi”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Un român a deschis cel mai bizar muzeu al socialismului: „Am vrut să arăt cum trăiam pe vremea lui Ceauşescu”

Romică Bîrsan a inaugurat cel mai neobişnuit muzeu dedicat României Socialiste. Spaţiul expoziţional a fost amenajat în locul unei foste Alimentare din anii 1950 şi cuprinde peste 1.000 de piese din anii regimului comunism şi obiecte din trecutul militar al ţării.

Cea mai cutremurătoare poveste de viaţă dezvăluită în comunism: eleva premiantă uitată de tatăl aventurier şi părăsită de mama care şi-a dorit o altă familie

Deşi cele mai multe dintre subiectele abordate în presa anilor de comunism erau dedicate partidului şi realizărilor regimului, uneori printre numeroasele articole sobre îşi făceau loc şi poveşti de viaţă cutremurătoare. Un astfel de exemplu a fost cazul elevei premiante abandonată de tatăl fugar şi lăsată de mamă în grija unor bătrâni.

Frescele sovietice unice neşterse din Gara Hunedoara. Turiştii vin curioşi să admire mostra rară de realism-socialist

Două tablouri impresionante, vechi de peste şase decenii, dar foarte degradate, împodobesc gara Hunedoarei şi o transformă într-un monument unic. Frescele atrag turişti în gara în care călătorii sunt număraţi pe degete, tocmai prin imaginile idilice ale socialismului din anii 1950, pe care le înfăţişează. În ultimii ani, tablourile au fost lăsate însă de izbelişte, deşi sunt incluse pe lista atracţiilor turistice ale oraşului.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite