Naivitate la extrem: un vârstnic a fost înşelat de trei ori prin telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii avertizează hunedorenii să se ferească a trimite bani celor care îi anunţă telefonic că au câştigat premii la concursuri.
Poliţiştii avertizează hunedorenii să se ferească a trimite bani celor care îi anunţă telefonic că au câştigat premii la concursuri.

Peste 1.500 de euro, în trei tranşe, a plătit un hunedorean către un necunoscut care l-a înştiinţat că este mare câştigător al unui premiu de 20.000 de euro. Victima înşelăciunii are 70 de ani. A fost suficient de naivă încât să fie păcălită de trei ori la rând de escrocul care s-a recomandat director al unei companii de telefonie.

Vârstnicul, din Petroşani, s-a prezentat la sediul Poliţiei şi a sesizat faptul că a trimis o sumă importantă de bani unui necunoscut. S-a întîmplat după ce a fost anunţat telefonic că a obţinut marele premiu al unui concurs derulat de compania de telefonie, însă pentru a intra în posesia sumei de 20.000 de euro trebuie să achite anticipat suma de 1.000 de euro.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că partea vătămată, fiind indusă în eroare, a achitat prin serviciul de transfer bancar, în trei tranşe, următoarele sume: 920 de euro, 1.385 de lei  şi  1.465 de lei, pe numele unei persoane indicate de apelant. În baza sesizării, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, prejudiciul cauzat părţii vătămate fiind de 7.000 de lei”, a informat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspoectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Autorul înşelătoriei nu a fost identificat. Înşelătoriile prin telefon au luat amploare în ultimele luni.

Vă recomandăm şi:

Mărire şi decădere: cum s-a schimbat faţa centrului istoric al Hunedoarei în ultimul secol

VIDEO Femeie violată şi ucisă de un necunoscut: cadavrul a fost găsit într-un lan de porumb, de câinele familiei

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite