Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi la locuinţa lui Mircea Moloţ, într-o anchetă de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MIrcea Moloţ este de zece ani şef al CJ Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
MIrcea Moloţ este de zece ani şef al CJ Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Birourile Consiliului Judeţean Hunedoara şi imobilul preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, au fost percheziţionate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba, care efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de comitere a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba fac percheziţii la Consiliul Judeţean Hunedoara şi la locuinţa preşedintelui instituţiei, Mircea Ioan Moloţ (64 de ani), într-un dosar de corupţie.

Potrivit DNA, faptele pentru care Mircea Moloţ este cercetat au fost săvârşite în perioada 2011-2014, iar astăzi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale, au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare în locaţii situate în judeţul Hunedoara.

Una dintre aceste locaţii este sediul CJ Hunedoara, iar restul – spun reprezentanţii DNA, sunt sedii ale unor societăţi comerciale şi domicilii ale unor persoane fizice, printre care şi casa din Deva a preşedintelui CJ Hunedoara.

Potrivit unor surse judiciare, Mircea Moloţ e acuzat că a favorizat ilegal firma de construcţii a ginerelui său şi a unui apropiat de-al său în contracte derulate de SC Apa Prod SA Deva, pentru lucrări de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare. Firmele câştigătoare ar fi fost avantajate de Victor Arion, director general la SC Apa Prod SA Deva, societate al cărei acţionar majoritar este CJ Hunedoara (76,72%), alături de consiliile locale din judeţ, la solicitarea lui Mircea Moloţ.

Mircea Moloţ despre ancheta DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2011-2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.În cursul zilei de 07 noiembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate 18 percheziţii domiciliare în locaţii situate în judeţul Hunedoara, dintre care una este sediul unei instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. SURSA: DNA

“În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei”, au mai precizat oficialii DNA, care spun că mai multe relaţii nu pot fi oferite în acest moment.

Şef la CJ Hunedoara de zece ani

Mircea Moloţ este considerat cel mai influent personaj de pe scena politicii din Hunedoara, fiind şeful Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal Hunedoara şi, de zece ani, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Mircea Moloţ este şi unul dintre cei mai bogaţi politicieni hunedoreni, cu afaceri în agricultură, turism şi media, proprietar al unor terenuri şi păşuni, în mai multe zone ale judeţului.

image

Mircea Moloţ nu are dosare penale pe rolul instanţelor de judecată, în schimb are un dosar de incompatibilitate, judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În 2012, Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma evaluării începute în 20 martie, că Mircea Moloţ a fost în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 - 30 ianuarie 2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, cât şi pe cea de preşedinte al Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local SC Drumuri şi Poduri SA Deva. În următoarele zile, instanţa e aşteptată să dea o soluţie în acest dosar, iar dacă ÎCCJ îl declară incompatibil pe Mircea Moloţ, acesta îşi va pierde funcţia de preşdinte al CJ Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Mircea Moloţ a fost implicat într-un accident. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a scăpat teafăr

Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost implicat într-un accident rutier fără victime, petrecut în Simeria. Mircea Moloţ şi vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint au fost pasageri în autoturismul condus de şoferul instituţiei, care s-a ciocnit cu alte două maşini.

Traian Berbeceanu, de la "Comisarul Cattani" la luptătorul anti-sistem. Mircia Muntean e pe lista neagră a poliţistului           

Ultimele luni l-au transformat pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba într-un luptător anti-sistem. Cel puţin aceasta o arată zecile de mesaje şi imagini postate de Traian Berbeceanu pe paginile sale de Facebook, "Traian Berbeceanu" şi "Respect Traian Berbeceanu". Una dintre ţintele sale a fost deputatul Mircia Muntean, fost primar, timp de 16 ani, al Devei.

Ovidiu Hada va face închisoare. Sentinţă definitivă pentru fostul primar al municipiului Hunedoara       

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a comunicat sentinţa în dosarul în care fostul primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, fostul viceprimar Robert Dan şi alţi doi funcţionari din administraţia locală, Daniela Căpâlnă şi Ioan Ţiplea, au fost acuzaţi de infracţiuni de abuz în serviciu în dauna intereselor publice şi conflict de interese.

„Baronul Văii Jiului” Alin Simota a fost audiat într-un dosar de evaziune fiscală    

Alin Simota a fost adus astăzi în faţa instanţei Judecătoriei Petroşani, pentru a fi audiat într-un  dosar penal în care este acuzat de evaziune fiscală, prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 450.000 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite