VIDEO Mircea Moloţ despre percheziţiile DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi în locuinţa sa: „Mă aştept la orice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat în această dimineaţă 18 percheziţii în judeţ. Au fost vizate sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, domiciliul preşedintelui instituţiei, Mircea Moloţ, şi mai multe societăţi, printre care SC Apa Prod SA, la care acţionar majoritar este CJ Hunedoara. Dosarul îl vizează pe Mircea Moloţ, faţă de care însă DNA nu a luat nicio măsură în cauză.

Casa din Deva în care locuieşte preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, preşedinte şi al Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Hunedoara, a fost una dintre cele 18 locaţii din judeţul Hunedoara percheziţionate astăzi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Birourile preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, şi cel al vicepreşedintelui CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, au fost sigilate, iar din aceste locaţii au fost ridicate documente şi înscrisuri.

În dosarul penal, în care este vizat Mircea Moloţ, este anchetată atribuirea unor contracte de lucrări publice, finanţate din fonduri europene şi de statul român, în care beneficiar a fost CJ Hunedoara. Mircea Moloţ a declarat că astăzi a aflat de dosarul DNA.

Licitaţiile Apa Prod, vizate în anchetă    
Ancheta procurorilor anticorupţie vizează, potrivit unor surse judiciare, modul în care SC Apa Prod SA, la care Consiliul Judeţean Hunedoara este acţionar majoritar, a atribuit mai multe contracte de lucrări pe fonduri de la bugetul public şi de la Uniunea Europeană. Contractele ar fi fost atribuite unor apropiaţi ai preşedintelui CJ Hunedoara şi firmei ginerelui său.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba au efectuat cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2011-2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.În cursul zilei de 07 noiembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate 18 percheziţii domiciliare în locaţii situate în judeţul Hunedoara, dintre care una este sediul unei instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, a informat DNA.

Mircea Moloţ despre ancheta DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara

Nu au fost făcute reţineri în acest dosar, iar împotriva preşedintelui CJ Hunedoara nu s-au luat măsuri până în prezent. Percheziţiile au durat patru ore, la casa din Deva a familiei Moloţ, iar după terminarea lor preşedintele CJ Hunedoara a ieşit la poartă şi a declarat presei că nu consideră că instituţia pe care o reprezintă este implicată în atribuirea ilegală a unor contracte.

„Mi-au ridicat o sumă de bani pe care o ţin în casă şi m-au întrebat dacă am acte cu nişte firme şi le-am spus că nu am. Mi-au ridicat documente şi nişte coli. Între acestea erau două pagini de la un ziar în care scria că sunt milionarul nu ştiu care, apoi un CV şi nişte documente din vremea în care fiica mea era studentă şi făcea practică. Din câte am aflat, în dosar este vorba de nişte lucrări care au fost pe apă şi canal, licitaţii făcute de Apa Prod şi nu de către Consiliul Judeţean Hunedoara. La această oră nu e nicio licitaţie făcută de Consiliul Judeţean Hunedoara, ca eu să fiu bănuit că aş fi influenţat în vreun fel acea licitaţie. Oricum, mă voi pune la dispoziţia DNA”, a declarat Mircea Moloţ.

Biroul preşedintelui CJ a rămas sigilat

După plecarea anchetatorilor, Mircea Moloţ a plecat şi el spre Consiliul Judeţean Hunedoara. Nu a mai intrat însă în sediul instituţiei, pe motiv că accesul în biroul său, care a fost sigilat de anchetatori, nu era permis. Şi biroul vicepreşedintelui instituţiei, Tiberiu Balint (PNL) a fost sigilat.

Întrebat de ce crede că percheziţiile în acest dosar au avut loc în această perioadă a campaniei electorale, cu două zile înainte de venirea lui Klaus Iohannis în judeţul Hunedoara, Moloţ a declarat că nu ştie motivele. „Este prima campanie electorală din istoria post-decembristă în care sunt arestări în masă sau percheziţii. Inclusiv la primarul din Sibiu a fost trimis corpul de control al premierului. Mă aştept ca azi, mâine, DNA să ajungă şi acolo”, a declarat Mircea Moloţ.

Şef la CJ Hunedoara de zece ani

Mircea Moloţ este considerat cel mai influent personaj de pe scena politicii din Hunedoara, fiind şeful Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal Hunedoara şi, de zece ani, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Mircea Moloţ este şi unul dintre cei mai bogaţi politicieni hunedoreni, cu afaceri în agricultură, turism şi media, proprietar al unor terenuri şi păşuni, în mai multe zone ale judeţului.

Mircea Moloţ nu are dosare penale pe rolul instanţelor de judecată, în schimb are un dosar de incompatibilitate, judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În 2012, Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma evaluării începute în 20 martie, că Mircea Moloţ a fost în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 - 30 ianuarie 2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, cât şi pe cea de preşedinte al Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local SC Drumuri şi Poduri SA Deva. În următoarele zile, instanţa e aşteptată să dea o soluţie în acest dosar, iar dacă ÎCCJ îl declară incompatibil pe Mircea Moloţ, acesta îşi va pierde funcţia de preşdinte al CJ Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Mircea Moloţ a fost implicat într-un accident. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a scăpat teafăr

Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost implicat într-un accident rutier fără victime, petrecut în Simeria. Mircea Moloţ şi vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint au fost pasageri în autoturismul condus de şoferul instituţiei, care s-a ciocnit cu alte două maşini.

Traian Berbeceanu, de la "Comisarul Cattani" la luptătorul anti-sistem. Mircia Muntean e pe lista neagră a poliţistului           

Ultimele luni l-au transformat pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba într-un luptător anti-sistem. Cel puţin aceasta o arată zecile de mesaje şi imagini postate de Traian Berbeceanu pe paginile sale de Facebook, "Traian Berbeceanu" şi "Respect Traian Berbeceanu". Una dintre ţintele sale a fost deputatul Mircia Muntean, fost primar, timp de 16 ani, al Devei.

Ovidiu Hada va face închisoare. Sentinţă definitivă pentru fostul primar al municipiului Hunedoara       

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a comunicat sentinţa în dosarul în care fostul primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, fostul viceprimar Robert Dan şi alţi doi funcţionari din administraţia locală, Daniela Căpâlnă şi Ioan Ţiplea, au fost acuzaţi de infracţiuni de abuz în serviciu în dauna intereselor publice şi conflict de interese.

„Baronul Văii Jiului” Alin Simota a fost audiat într-un dosar de evaziune fiscală    

Alin Simota a fost adus astăzi în faţa instanţei Judecătoriei Petroşani, pentru a fi audiat într-un  dosar penal în care este acuzat de evaziune fiscală, prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 450.000 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite