Microbuz cu elevi condus de un șofer teribilist. Consumase substanțe interzise și a lovit mașina Poliției

0
Publicat:

Un șofer teribilist a produs un accident cu microbuzul școlar în care se aflau câțiva elevi. Bărbatul consumase substanțe psihoactive interzise și a lovit chiar mașina Poliției.

Foto: IPJ Hunedoara.
Foto: IPJ Hunedoara.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, aflat la conducerea unui microbuz școlar, în care se aflau elevi, a produs un accident în localitatea Băcia, din județul Hunedoara.

Accident cu mașina Poliției

Șoferul a lovit cu mașina o autospecială de Poliție, al cărui echipaj i-a făcut semn să oprească. Bărbatul se afla sub influența un substanțe interzise.

„Miercuri, șoferul microbuzului școlar a efectuat o manevră de mers înapoi, fără a se asigura, și a acroșat autospeciala de poliție, în urma evenimentului rezultând doar pagube materiale. Atât conducătorul microbuzului, cât și agentul de poliție, conducător al autospecialei, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării conducătorului microbuzului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

Șoferul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice, pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

„În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive”, a informat Bogdan Nițu, reprezentantul IPJ Hunedoara.

Tot mai mulți tineri, consumatori de substanțe ilegalei

Numărul consumatorilor de substanțe psihoactive a crescut în ultimii ani în județul Hunedoara.

Potrivit celui mai recent studiu efectuat în judeţul Hunedoara, cei mai mulţi tineri consumă canabis, etnobotanice şi cocaină. Este destul de însemnat şi numărul celor care sunt consumatori de ecstasy sau medicamente fără prescripţie, pe care le combină cu alcool. Situaţia este cu atât mai complicată cu cât, pe piaţa din judeţul Hunedoara, au apărut noi substanţe psihotrope care sunt vândute tinerilor”, informa, în 2022, Prefectura judeţului Hunedoara.

Vârsta de la care tinerii încep să consume droguri a scăzut la 12 ani, iar unul din 25 de liceeni hunedoreni a consumat droguri cel puţin o dată în ultimele 30 de zile, arăta raportul prezentat de instituţie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite