Mama criminală a primit sentinţa pentru moartea a trei copii. Viaţa de coşmar a celor şapte victime ale femeii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au condamnat-o la închisoare pe Alina Ardeleanu, femeia care a provocat incendiul mistuitor în care au murit trei dintre copiii săi. O poveste înfiorătoare a ieşit la iveală în urma anchetei.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul penal în care Alina Ardeleanu a fost judecată pentru moartea a trei dintre copiii săi.

Magistraţii au menţinut condamnarea de 11 ani şi cinci luni primită de aceasta în procesul de la Judecătoria Petroşani, în care a fost judecată pentru patru infracţiuni de rele tratamente alicate minorilor şi pentru distrugere. „Instanţa a respins ca nefondat apelul declarat de inculpata Ardeleanu Alina Nadia, împotriva sentinţei penale nr.213/30.06.2017 a Judecătoriei Petroşani pronunţată în dosar. Constată încetată de drept măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpată. Definitivă”, a informat Curtea de Apel Alba Iulia.

Ultimele trei victime

În noaptea de 7/8 iunie 2015, Alina Ardeleanu şi-a încuiat cei trei copii, cu vârste între un an şi 10 ani, în locuinţa sa aflată la etajul IV al unui bloc din Uricani, şi a plecat la magazin pentru a cumpăra băutură, lăsând o lumânare aprinsă la căpătâiul lor. A cumpărat un pet de 2,5 litri de bere, pe care a băut-o singură, în faţa blocului, iar apoi s-a întors acasă.

„A intrat în interiorul apartamentului dar de pe hol, constatând prezenţa unui fum dens şi a unei flăcări masive care ieşea din camera mică, unde rămăseseră copii dormind, s-a speriat şi a fugit. Deşi avea telefon mobil asupra sa, nu a sunat la 112, preferând să plece în fugă. S-a ascuns în scara unui bloc, unde a fost găsită de organele de poliţie în jurul orei 3:15 şi condusă la sediul poliţiei şi spital”, arătau anchetatorii.

ardeleanu alina

Blocaţi în locuinţa incendiată
Cei trei copii au murit în urma incendiului, în locuinţa unde au fost încuiaţi. „După sosirea echipajului de pompieri - a fost identificată pe holul apartamentului - minora Tania - în vârstă de 10 ani, căzută la pământ, dar prezentând semne vitale, motiv pentru care aceasta a fost transportată de urgenţă la spital, decedând la scurt interval de timp. În interiorul apartamentului, respectiv pe patul din camera mică - a fost identificat cadavrul carbonizat al minorului Pavel Neculai - în vârstă de 1 an, iar pe terasă - a fost identificat cadavrul carbonizat al minorei Raluca, în vârstă de 6 ani”, se arată în dosar. Alina Ardeleanu a dat vina pe copii pentru provocarea incendiului, susţinând că este posibil ca aceştia să fi dat foc apartamentului, jucându-se cu lumânarea aprinsă. „Cu privire la incendiul care a izbucnit din locuinţa sa din cauza unei lumânări lăsate aprinsă, inculpata l-a calificat  ca fiind un accident tragic”, se arată în dosar.

A patra victimă, copilul din vecini

Anul trecut ,Alina Ardeleanu a mai fost condamnată la 2 ani şi 11 luni de închisoare pentru sechestrarea şi maltratarea unui copil de şapte ani. Faptele s-au petrecut în luna mai a anului 2013. „În jurul orei 21, în timp ce se întorcea acasă cu nişte bidoane cu apă, Alina Ardeleanu, care era împreună cu două dintre fiicele sale minore, în vârstă de 8 ani respectiv 3 ani a solicitat minorului să o ajute să care bidoanele, spunând că îi dă un leu. Copilul a acceptat şi, după ce au ajuns în locuinţa inculpatei şi a lăsat cele două bidoane pe care le-a dus el, în bucătărie, i-a spus femeii că trebuie să plece acasă, însă aceasta l-a reţinut, spunându-i că trebuie să îi dea un leu, după care i-a spus că nu îl lasă să plece şi i-a imputat că a bătut pe fetele ei. Speriindu-se, persoana vătămată a început să plângă, iar Alina Ardeleanu i-a spus că dacă plânge sau strigă în bate ,,cu cureaua de fier”, l-a lovit în zona spatelui şi în cap şi l-a strigat pe soţul ei, numitul să „aducă medicamentul”. Bărbatul a adus din balcon un borcan cu ardei iuţi, iar inculpata, după ce l-a dezbrăcat pe copil i-a introdus acestuia, în anus, pe rând, trei ardei iuţi, de fiecare dată întrebând-ul dacă îl ustură, după care scotea ardeiul. În tot acest timp, minorului i-a fost teamă să strige, fiindu-i frică că va fi bătut cu cureaua”, susţineau procurorii.

Alţi doi copii ucişi, o supravieţuitoare

Dintre cei şase copii pe care Alina Ardeleanu i-a avut cu iubiţii din trecut şi cu soţul ei, doar o adolescentă de 17 ani, a supravieţuit, plecând din familie în anul 2012. Avusese o copilărie de coşmar. „Cât timp fiica cea mare a fost în grija inculpatei, aceasta a fost trimisă de către inculpată şi soţul acesteia să caute prin gunoaie PET-uri şi mâncare, motiv pentru care minora fusese poreclită de către colegii de şcoală <<gunoieră>>”, arătau anchetatorii.

În 2003, un băieţel de şapte luni şi o fetiţă de doi ani au fost ucişi de fostul iubit al femeii. „Cadavrele au fost îngropate în apropierea casei. Inculpata a ascuns autorităţilor faptele comise de către concubinul ei, pentru care acesta a şi fost condamnat, iar când naşa de botez a Sabinei a constatat lipsa celor doi minori, inculpata a susţinut că cei doi copii sunt internaţi în spital”, se arată în dosar.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Copiii morţi în incendiul provocat de mama - criminală au fost înmormântaţi. Femeia a fost huiduită şi aproape linşată  la căpătâiul celor trei prunci ucişi

Cei trei copii cu vârste între un an şi 10 ani, care au murit în urma incendiului ce le-a cuprins apartamentul, în timp ce mama acestora îi încuiase în locuinţă şi ieşise la cumpărături, au fost înmormântaţi astăzi în Uricani. Femeia a venit, din spital, să îşi conducă pruncii pe ultimul drum, însă la groapă a fost aproape linşată de rude.

Trei copii au murit într-un incendiu, în locuinţa în care au fost lăsaţi singuri. Victimele au vârste de până în 10 ani

Tragedie în Uricani: trei copii cu vârste între un an şi zece ani au murit în urma unui incendiu care a cuprins,  luni dimineaţa, locuinţa în care se aflau. Minorii au fost lăsaţi nesupravegheaţi.

Blestemul femeii care şi-a pierdut trei copii într-un incendiu: alţi doi prunci i-au fost ucişi în urmă cu 12 ani

Un incendiu devastator a cuprins în această dimineaţă locuinţa unei femei din Uricani, iar trei dintre cei patru copii ai săi, cu vârste între un an şi 10 ani, au murit. În urmă cu 12 ani, alţi doi copii ai femeii au fost ucişi de fostul concubin al acesteia.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite