Copiii morţi în incendiul provocat de mama - criminală au fost înmormântaţi. Femeia a fost huiduită şi aproape linşată  la căpătâiul celor trei prunci ucişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fost înmormântaţi în sicrie albe. FOTO: zhd.ro
Copiii au fost înmormântaţi în sicrie albe. FOTO: zhd.ro

Cei trei copii cu vârste între un an şi 10 ani, care au murit în urma incendiului ce le-a cuprins apartamentul, în timp ce mama acestora îi încuiase în locuinţă şi ieşise la cumpărături, au fost înmormântaţi astăzi în Uricani. Femeia a venit, din spital, să îşi conducă pruncii pe ultimul drum, însă la groapă a fost aproape linşată de rude.

Înmormântarea celor trei copii, ucişi în incendiul care le-a cuprins locuinţa din Uricani, a avut loc astăzi în cimitirul oraşului din Valea Jiului.

Alina Ardelean, mama celor trei, internată în spital după ce a căzut din cauza stării de ebrietate în care se afla şi şi-a fracturat bazinul, a fost adusă la înmormântarea pruncilor săi. La vederea femeii, oamenii strânşi în cimitir au început să huiduie. Unii dintre cei prezenţi s-au năpustit asupra ei, şi aproape au linşat-o. Rudele i-au reproşat că şi-a lăsat copiii închişi în apartamentul în flăcări şi ca în vremea în care a avut loc incendiul ce a dus la moartea celor trei minori era de negăsit. „Am fugit de frică. De frica oamenilor”, a mărturisit Alina Ardelean, adăugând că a lipsit circa două ore de acasă, lăsându-i pe copii nesupravegheaţi. „Mă simt foarte prost”, a mai spus femeia.

Alina Ardelean a mai avut doi copii care în urmă cu 12 ani au fost ucişi de primul ei soţ, iarcadavrele le-au fost îngropate în curtea casei. Femeia mai are o fiică minoră. Aceasta a fost luată în plasament de urgenţă de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au început urmărirea penală în acest caz, femeia fiind anchetată pentru ucidere din culpă.

inmormantare

Incendiul care, luni dimineaţă, a cuprins apartamentul din Uricani al Alinei Ardelean a fost provocat de o lumânare pe care femeia uitase să o stingă. Trei dintre cei patru copii ai săi, cu vârste între un an şi 10 ani, lăsaţi singuri acasă, au murit.

"Una dintre victime, un copil de un an, a murit carbonizată, sora lui, în vârstă de opt ani a decedat la spital în urma unui stop-cardio respirator, iar fratele lor mai mare, în vârstă de zece ani, a murit intoxicat cu fum", a informat Bogdan Dănăiaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru SItuaţii de Urgenţă Hunedoara.

Povestea femeii acuzate de ucidere din culpă ascunde o altă tragedie. În urmă cu 12 ani, un fost iubit al ei i-a ucis doi copii: un băieţel de şapte luni şi o fetiţă de doi ani.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul a rămas singur cu bebeluşul şi, beat fiind, a încercat să-şi liniştească fiul care plângea. Iniţial, i-a dat o sticlă cu lapte. Cum copilul nu s-a liniştit, l-a lovit în cap cu sticla cu biberon. Lovitura a dus la deceul pruncului. Anchetatorii au descoperit şi alte urme de violenţă pe trupul copilului, iclusiv în zona gâtului. De asemenea, au stabilit că iubitul femeii i-a strangulat şi fata în vârstă de doi ani, pe care cei doi au îngropat-o apoi în albia unui pârâu secat, din apropierea casei în care locuiau atunci. Autorul celor două crime a murit în închisoare.


Vă recomandăm şi:

Trei copii au murit într-un incendiu, în locuinţa în care au fost lăsaţi singuri. Victimele au vârste de până în 10 ani

Tragedie în Uricani: trei copii cu vârste între un an şi zece ani au murit în urma unui incendiu care a cuprins,  luni dimineaţa, locuinţa în care se aflau. Minorii au fost lăsaţi nesupravegheaţi.

FOTO Tragedie dublă pe şoseaua Cinciş - Hunedoara: un tânăr a plonjat cu maşina într-o râpă. Tatăl său şi un vecin au murit

Doi hunedoreni au murit pe loc, în această seară, după ce maşina cu care se deplasau pe drumul judeţean Hunedoara – Cinciş s-a prăbuşit într-o râpă. Tragedia a fost provocată de un tânăr, care a aţipit la volan.

Copilul de şase ani care a căzut în râul Jiu a murit în spitalul din Petroşani

Copilul în vârstă de şase ani care s-a prăbuşit sâmbătă în râul Jiu şi a fost luat de ape a murit la spitalul din municipiul Petroşani.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite