Lucrările la autostrada Deva – Orăştie sunt întârziate de ploaie: inaugurarea mega-proiectului va fi amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deocamdată, doar căruţele şi maşinile constructorilor circulă pe traseul autostrăzii Simeria - Orăştie. FOTO: D.Guţă
Deocamdată, doar căruţele şi maşinile constructorilor circulă pe traseul autostrăzii Simeria - Orăştie. FOTO: D.Guţă

Constructorii porţiunii de 18 kilometri de autostradă, între Simeria Veche şi Orăştie, au întâmpinat probleme tehnice pe şantierul autostrăzii, care vor duce la decalarea termenului prognozat pentru inaugurarea acestui tronson. Ploile au afectat, de asemenea, cursul lucrărilor.

Afirmaţia aparţine prefectului judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, şi a fost făcută în urma unei vizite pe şantierul autostrăzii.

„Una dintre aceste probleme se referă la subtraversarea din dreptul localităţii Turdaş care creează probleme constructorului, şi cu toate că a fost identificată soluţia tehnică potrivită, din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă, realizarea acestui obiectiv va necesita timp suplimentar celui previzionat. O a doua problemă este cea referitoare la instabilitatea solului aflat în apropierea malului râului Mureş, unde au fost deja executate lucrări de consolidare a terasamentului, dar, potrivit specialiştilor, în această zonă va fi necesară realizarea unei construcţii specifice care să consolideze malul şi solul”, au comunicat reprezenanţii Prefecturii Judeţului Hunedoara.

Proiect început în 2011
În prezent, potrivit prefectului, se lucrează intens pe şantierul autostrăzii (tronsonul nefinalizat dintre Simeria şi Orăştie).
Tronsonul de autostradă care va traversa judeţul Hunedoara are aproximativ 33 de kilometri. Valoarea contractului a fost de peste 220 de milioane de euro (cu TVA inclus), din care contribuţia Comisiei Europene este de 133,6 milioane de euro, prin programul ISPA 2004. Construcţia autostrăzii a început în luna aprilie a anului 2011. Autostrada Deva - Orăştie face parte din coridorul trans-european IV: Nădlac-Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Piteşti-Bucureşti-Constanţa.

Citeşte şi:

FOTO Autostrada întârziată la „kilometrul zero”: Ultimii 18 kilometri ai A1 Deva – Orăştie sunt promişi odată cu primăvara

FOTO Autostrada teribiliştilor. Vitezomanii de pe autostrada A1 Deva – Simeria Veche nu pot fi opriţi

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite