FOTO Autostrada teribiliştilor. Vitezomanii de pe autostrada A1 Deva – Simeria Veche nu pot fi opriţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi şoferi nu ştiu încă de varianta autostrăzii pentru ruta Deva - Simeria Veche. FOTO: Daniel Guţă
Mulţi şoferi nu ştiu încă de varianta autostrăzii pentru ruta Deva - Simeria Veche. FOTO: Daniel Guţă

Cei 15 kilometri de autostradă funcţională în judeţul Hunedoara sunt singura şosea pe care nimeni nu a fost amendat pentru depăşirea vitezei legale de 130 de kilometri pe oră.

Autostrada Deva – Simeria Veche, tronson rutier care face parte din A1, a fost inaugurată la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, iar până în prezent niciun şofer care a circulat pe acest drum nu a putut fi amendat pentru încălcarea limitei legale de viteză. Pe cei aproximativ 15 kilometri ai şoselei nu există locuri (refugii) în care agenţii de poliţie rutieră să îi poată trage pe dreapta pe vitezomani.

„Banda de urgenţă nu poate fi folosită pentru acţiunile echipajelor noastre dotate cu radar, existând riscul unor accidente”, afirmă comisarul Cristian Popşor, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Deva. El spune că situaţia se va schimba după ce şi tronsonul de 18 kilometri al autostrăzii Simeria Veche – Orăştie, aflat în prezent în construcţie, va fi dat în folosinţă (în luna aprilie a anului 2013).

Paradoxurile unei autostrăzi pustii

În prima lună de la inaugurarea celor 15 kilometri de autostradă din judeţul Hunedoara, singurul incident înregistrat a fost o tamponare. Deşi face posibilă ocolirea municipiului Deva şi a oraşului Simeria, autostrada A1 este aproape pustie. Nouă din zece autotrenuri care circulă pe DN7, dinspre Arad spre Sibiu, folosesc drumul naţional în locul tronsonului A1. 

Motivul principal este lipsa de informare a şoferilor. Totodată mulţi conducători de maşini sunt derutaţi de amplasarea unor sensuri giratorii improvizate la intrarea în Deva, din balize de plastic. „Sunt două puncte de întoarcere sub forma unor sensuri giratorii. Ele au fost amenajate cu scopul de a direcţiona traficul rutier şi de a elimina un punct periculos, cu risc ridicat de producere a accidentelor”, a informat Alina Sabou, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Regionale a Drumurilor Naţionale Timişoara.

În prezent, porţiunea de 15 kilometri a DN 7, dintre Deva şi Simeria Veche, este considerată cea mai aglomerată şosea din judeţ. Şoferii au nevoie de circa 30 de minute pentru a o parcurge, în schimb, folosind autostrada pot străbate aceeaşi distanţă în doar zece minute. 

Material realizat de Daniel Guţă

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri