Lotul de gimnastică al României se va pregăti la Deva pentru Tokyo 2020 şi va fi coordonat de Nicolae Forminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Forminte va coordona centrul de pregătire al junioarelor şi senioarelor.
Nicolae Forminte va coordona centrul de pregătire al junioarelor şi senioarelor.

Municipiul Deva redevine „capitala gimnasticii”. Sub coordonarea antrenorului Nicolae Forminte, la Deva se vor pregăti componentele lotului naţional al senioarelor şi junioarelor precum şi cel olimpic al junioarelor.

Deva va redeveni „centrul de greutate” al gimnasticii, a informat Federaţia Română de Gimnastică, într-un comuncat, în care a confirmat că aici îşi va desfăşura activitatea Lotul Naţional al senioarelor şi junioarelor, precum şi cel al Centrului Naţional Olimpic de Pregătire junioare. Centrul de pregătire va fi coordonat de antrenorul Nicolae Forminte, cel căruia îi revine responsabilitatea lotului de senioare, precum şi coordonarea pregătirii olimpice Tokyo 2020.

„Am promis că aduc lotul de senioare la Deva. Mi-am depăşit obiectivul – am adus şi junioarele. Acum am nevoie urgentă de ajutorul administraţiei locale. Prima urgenţă este igienizarea, amenajarea şi dotarea cu mobilier, aparatură, şi cu tot ce este necesar, a opt camere din căminul CNS Cetate, pentru cazarea junioarelor. Ştiu că toate acestea înseamnă cheltuieli, dar rugămintea noastră este ca junioarele să aibă condiţii de cazare asemănătoare senioarelor. Totodată, trebuie să reinstaurăm spiritul de disciplină şi muncă - emblematic pentru pregătirea gimnastelor. Acesta este conceptul cu care vreau să pornesc la drum”, a declarat Nicolae Forminte.

Autorităţile promit renovări

Primarul Devei, Mircia Muntean, a declarat că va propune Consiliului Local aprobarea fondurilor necesare investiţiei la căminul CNS “Cetate” Deva.

„Mă bucur că Lotul Naţional de Gimnastică se întoarce acasă - în locul de unde, zeci de ani, s-a dat ora exactă în gimnastica mondială, în locul unde atâtea generaţii de gimnaste au învăţat preţul succesului. Voi propune urgent consilierilor locali aprobarea sumei necesară reabilitării camerelor de cămin. Primăria şi Consiliul Local Deva va asigura Lotului National cele mai bune condiţii de pregătire”, a declarat Mircia Muntean.

„Ţinând seama de situaţia în care se află Centrul de la Oneşti, s-a decis ca acesta să intre în ”conservare”, urmând a-şi relua activitatea imediat ce condiţiile o vor permite”, a informat Federaţia Română de Gimnastică, într-un comunicat.


Vă recomandăm şi:

Declinul sportului hunedorean: cele două stadioane de fotbal au ajuns în paragină, iar copiii nu mai au unde se antrena

Cele mai mari baze sportive din Hunedoara, Michael Klein - fosta Corvinul şi Constructorul au rămas în paragină, în lipsa investiţiilor în modernizarea lor. Circa 200 de copii se antrenează în prezent la fotbal, în Hunedoara, dar majoritatea sunt nevoiţi să se pregătească pe terenuri aproape impracticabile.

Imagini rare cu Luceştii: acum 30 de ani, tatăl şi fiul erau împreună pe banca de rezerve a echipei Corvinul Hunedoara

În 1983, Mircea Lucescu îşi petrecea ultimele săptămâni la conducerea echipei FC Corvinul Hunedoara, înainte de a prelua echipa naţională a României. Fiul său, Răzvan, era doar un puşti de 14 ani, care îi împărtăşea pasiunea pentru fotbal.

VIDEO Mircea Lucescu: primii ani de antrenorat la Corvinul Hunedoara şi un interviu de poveste, din 1981

În anul 1981, Mircea Lucescu locuia în Hunedoara şi antrena echipa Corvinul din localitate, prima din viaţa sa, club cu care a reuşit nu doar promovarea în prima ligă de fotbal, dar şi cele mai mari performanţe care au rămas în istoria clubului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite