Imagini rare cu Luceştii: acum 30 de ani, tatăl şi fiul erau împreună pe banca de rezerve a echipei Corvinul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu era alături de fiul său, pe bancă. FOTO: Aurel Herlea. 1983.
Mircea Lucescu era alături de fiul său, pe bancă. FOTO: Aurel Herlea. 1983.

În 1983, Mircea Lucescu îşi petrecea ultimele săptămâni la conducerea echipei FC Corvinul Hunedoara, înainte de a prelua echipa naţională a României. Fiul său, Răzvan, era doar un puşti de 14 ani, care îi împărtăşea pasiunea pentru fotbal.

Imaginile realizate în urmă cu trei decenii de fostul fotograf al clubului Corvinul Hunedoara, Aurel Herlea, îi prezintă pe cei doi împreună, urmărind meciul de pe banca tehnică a echipei Corvinul Hunedoara.

Fotografiile datează din timpul meciului pe care FC Corvinul Hunedoara îl disputa în mai 1983 cu Universitatea Craiova. Gazdele s-au impus atunci cu scorul de 4 – 3. FC Corvinul era condusă de pe bancă de Mircea Lucescu, iar fiul său Răzvan fusese lăsat să urmărească meciul de pe banca de rezerve. În tribunele actualului stadion Michael Klein, peste 15.000 de oameni asistau la meci, unul dintre ultimele jocuri ale echipei Corvinul Hunedoara, aflate sub comanda antrenorului Mircea Lucescu.

Au locuit în chirie în Hunedoara
Până în 1983, familia Lucescu a locuit timp de aproape şase ani în Hunedoara, iar perioada în care „Il Luce” a condus FC Corvinul Hunedoara a coincis cu anii de glorie ai clubului. Mircea, Nelly şi Răzvan au locuit într-un apartament cu două camere, situat în Piaţa Florilor din localitate.

Au stat într-o locuinţă obişnuită, pentru care plăteau o chirie modică, la fel ca şi ceilalţi locatari ai blocului, majoritatea sportivi. Foştii vecini ai Luceştilor şi-i amintesc ca fiind oameni cumsecade, care nu aveau aere de vedete, şi se mândresc şi acum, la trei decenii de la plecarea antrenorului, că i-au cunoscut.

Destine diferite pentru antrenor şi club
În prezent, Corvinul Hunedoara a dispărut fizic din peisajul fotbalului românesc. Mai există doar în acte şi în amintirea fanilor, dar singurii care îl mai reprezintă pe teren sunt membrii grupei de copii a clubului.

lucescu

FOTO: AUREL HERLEA / 1983.

Declinul FC Corvinul a început în anii 1990, o dată cu decăderea combinatului siderurgic al Hunedoarei, iar în 2004, din cauza datoriilor, echipa a fost dezafiliată Federaţiei Române de Fotbal. Mircea Lucescu a devenit între timp unul dintre cei mai de succes antrenori români. Nu a mai revenit în Hunedoara, dar s-a implicat în înfiinţarea clubului FC Hunedoara, aflat în prezent în liga a treia. Recent, Lucescu a fost numit cetăţean de onoare al municipiului.

Vă recomandăm şi:

FOTO Ce dezvăluiau cele mai admirate imagini din istoria echipei Corvinul

VIDEO Mircea Lucescu: primii ani de antrenorat la Corvinul Hunedoara şi un interviu de poveste, din 1981


 

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite