Încă un drum din Ţinutul Pădurenilor se transformă într-o şosea modernă. Un sat cu câteva familii va fi scos din izolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei şapte kilometri ai unui drum din Ţinutul Pădurenilor vor fi transformaţi într-o şosea modernă. Investiţia este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Cele câteva familii rămase în satul Plop din comuna Ghelari vor fi scoase din izolare. Proiectul de modernizare a şapte kilometri din Drumul Comunal 110 Ghelari – Plop – Govâjdia a intrat în linie dreaptă.

Lucrările în valoare de aproape şapte milioane de lei, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, au fost scoase la licitaţie publică de Primăria Ghelari, beneficiara proiectului.

Investiţia prevede transformarea drumului de pământ aproape impracticabil pentru autoturisme într-o şosea modernă şi construcţia mai multor poduri şi podeţe. Termenul de realizare a proiectului este de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Şi comunele Bunila, Cerbăl, Lelese, Lunca Cernii de Jos şi Topliţa  vor derula în acest an investiţii în modernizarea unor drumuri comunale, prin PNDL. Lista investiţiilor în infrastructură cuprinde: Modernizarea DC 109A Topliţa-Goleş-Dăbâca zona Topliţa-Goleş; Moderninizarea drumurilor vicinale din satul Topliţa; Modernizare drumuri comunale şi uliţe în comuna Lunca Cernii de Jos; Modernizare DC 116 şi drumuri de interes local din intravilanul comunei Lelese; Modernizare străzi în comuna Ghelari L=7203 m; Modernizare străzi în comuna Cerbăl; Modernizare DC 111 A: Bunila - Cernişoara Florese, în comuna Bunila şi Modernizare DC 103A: Topliţa-Vălari-Vadu Dobrii, în comuna Bunila.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Satele din Ţinutul Pădurenilor faimoase pentru iernile grele. Cum arată locurile de basm unde oamenii trăiesc fără teama gerului şi a viscolului

VIDEO Bătrâna care trăieşte în sărăcie cumplită, în cătunul pustiu din sălbăticie: „Cât am putere în braţe, nu mă plâng”

FOTO Imaginile de basm ale iernilor de altădată din satele României. Cum s-au transformat locurile de vis din anii '30

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite