Elicopter aterizat pe Autostrada Lugoj-Deva. Imagini neobișnuite pe Dealul Liliecilor de pe A1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elicopter SMURD a aterizat, joi, 17 august 2023, pe Autostrada Lugoj-Deva, pe Dealul Liliecilor din Hunedoara. Traficul rutier a fost oprit în urma unui accident. Un autoturism cu remorcă a intrat în parapet.

Elicopterul a preluat pacientul rănit. FOTO: DRDP Timișoara
Elicopterul a preluat pacientul rănit. FOTO: DRDP Timișoara

Joi, un accident rutier a avut loc pe Autostrada Lugoj-Deva, în locul numit Dealul Liliecilor aflat în apropiere de nodul rutier Șoimuș. Circulația a fost oprită, iar un elicopter SMURD a fost solicitat în ajutorul rănitului.

Accident pe autostradă

„Un bărbat de 65 de ani, din județul Cluj, care conducea un autoturism ce tracta o remorcă pe A1, din direcția Holdea-Deva, în apropierea comunei Șoimuș, a pierdut controlul volanului și a acroșat parapetul metalic de protecție al autostrăzii. În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a bărbatului, care era singur în autoturism”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Elicopterul SMURD a aterizat în siguranță și a preluat victima, pentru a o transporta la spital.

Dealul Liliecilor, sectorul dificil de pe Autostrada Lugoj Deva

Sectorul de circa doi kilometri numit Dealul Liliecilor se află în apropiere de nodul rutier Şoimuş, pe malul râului Mureş, şi a fost construit în perioada 2017 – 2019, fiind cel mai dificil de realizate de pe Autostrada Lugoj Deva.

Sute de muncitori şi utilaje au fost mobilizaţi pe şantier, la excavarea versantului, pe unul dintre cele mai spectaculoase sectoare de autostradă construite în România. Lucrările la întreg tronsonul de autostrada Deva - Ilia, de circa 23 de kilometri, trebuiau finalizate încă din 2016, potrivit contractului, însă au fost întârziate deoarece autoritățile au fost sesizate de existența unei grote care adăpostea lilieci, pe dealul din zona Șoimuș.

Timp de un an, o grotă de pe acest deal a fost monitorizată de specialişti, iar în 2017, cei 10 lilieci care se adăposteau în grotă au fost mutaţi într-o altă peşteră, pentru ca lucrările se poată continua. Un cimitir vechi, descoperit în timpul lucrărilor pe traseul autostrăzii, în zona Brănișca, a trebuit, de asemenea, strămutat.

Până în vara anului 2019, sute de mii de metri cubi de rocă au fost eliminaţi pentru a face loc autostrăzii. Întârzierile de pe Dealul Liliecilor din Hunedoara au făcut însă ca lucrările la cei 22 de kilometri de autostradă din vestul ţării să se întindă pe cinci ani. Recent, Dealul Liliecilor s-a aflat din nou în șantier, pentru înlăturarea efectelor unor alunecări de teren.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite