Șoseaua care dublează Autostrada cu tuneluri, calvar pentru șoferi. Drumul a intrat în reparații VIDEO

0
Publicat:

Unul dintre cele mai aglomerate tronsoane rutiere din vestul României a intrat în reparații. Este singurul sector al șoselei Deva-Lugoj care nu este „dublat” de actuala autostradă A1 Lugoj-Deva.

Au început lucrările de reparații pe DN 68A. Foto: DRDP Timișoara
Au început lucrările de reparații pe DN 68A. Foto: DRDP Timișoara

De luni, 31 iulie 2023, în zona Coșava, pe Drumul Național 68A, în județul Timiș, au început lucrări de reparații la carosabil. „Lucrările vor dura circa două săptămâni”, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

DN 68A Deva Lugoj, aglomerat la limita județelor Hunedoara și Timiș

Mai mulți șoferi s-au arătat nemulțumiți de începerea reparațiilor în această perioadă, cu valori de trafic ridicate de pe DN 68A Deva-Lugoj (video).

„Este tot ce-ți dorești. La Margina am stat sâmbătă o oră și jumătate să coborâm de pe autostradă după care a urmat calvarul pe DN până la Holdea. Drumurile noastre toate, sperăm ca până în 2030 să avem autostrada cu tuneluri”, a fost mesajul trimis către DRDP Timișoara de unul dintre șoferi.

„Pe acest tronson de drum se circula îngrozitor și în condițiile în care nu sunt lucrări. Dacă mai sunt și restricții de circulație, tronsonul rutier Margina Holdea, va fi parcurs în aproximativ 3-4 ore. Recomand evitarea acestui drum pe rute ocolitoare. Drumuri bune”, a transmis un alt șofer.

Șoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă sporită, să crească distanţa de siguranţă între autovehicule şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere.

Localitatea Coșava se află la limita județelor Timiș și Hunedoara, pe singurul sector al Drumului Național DN 68A Deva Lugoj, (tronsonul rutier Margina Holdea) care nu este „dublat” de autostrada A1 Lugoj Deva. Din această cauză, traseul este extrem de aglomerat.

Șoferii care circulă pe autostrada din vestul României, dinspre Timișoara spre Sibiu, sunt nevoiți să coboare de pe autostradă în nodul rutier Margina, pentru a-și continua traseul pe DN 68A Deva Lugoj, până la nodul rutier Holdea. De aici, își pot continua călătoria, fără întrerupere, doar pe autostradă până în orașele Cluj Napoca sau Sibiu.

Autostrada cu tuneluri va rezolva problema traficului pe DN 68A

Tronsonul rutier Margina-Holdea a mai intrat în reparații ample, pentru câteva săptămâni, și în vara anului 2021.

Traficul intens și numeroasele mașini grele care îl tranzitează au făcut însă ca șoseaua se se degradeze. Dificultățile întâmpinate de șoferi pe acest tronson vor mai dura cel puțin trei ani, până la finalizarea lucrărilor la tronsonul de autostrada Marginea – Holdea.

Lucrările la tronsonul rămas nefinalizat din Autostrada A1 Lugoj – Deva, între localitățile Margina (Timiș) și Holdea (Hunedoara) au fost reluate la începutul lunii iulie 2023 (video), după o așteptare de peste șase ani. În acest timp, statul român a trebuit să reia procedurile de licitație pentru proiectarea și execuția restului de autostradă.

În 2022, contractul în valoare de 1,8 miliarde de lei fără TVA a fost atribuit de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) asocierii Spedition UMB – Tehnostrade – SA&PE Construct – Euro-Asfalt.

El prevede realizarea a două tuneluri de peste doi kilometri, în apropiere de localitatea Holdea.

În primele săptămâni de la începerea lucrărilor, constructorii au defrișat și decopertat traseul pe 4 – 5 kilometri, începând din zona Margina spre Holdea, pentru a pregăti realizarea terasamentului pentru autostrada cu tuneluri. Conform estimărilor CNAIR, finalizarea lucrărilor este așteptată în 2026.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite