Fraude cu fonduri UE primite prin APIA. Doi fermieri hunedoreni au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi fermieri din judeţul Hunedoara au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru fraude cu fonduri europene.

Doi hunedoreni au fost trimişi în judecată de procurorii din Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba-Iulia pentru folosirea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

„În perioada 2012-2014, inculpaţii ar fi depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente şi declaraţii inexacte în scopul de a obţine în mod injust, în cadrul schemelor de plată unică pe suprafaţă, sume de bani din bugetul Uniunii Europene. În documentele respective ar fi fost precizate date eronate cu privire la numărul de animalele care păşunează pe suprafeţele de teren pentru care se ceruseră fonduri şi la proprietarii sau deţinătorii acestora. În acelaşi context, un număr de trei cereri au fi fost excluse de la plată în urma verificărilor efectuate de funcţionarii A.P.I.A”, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Prin aceste demersuri, cei doi fermieri ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 390.359 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză. S-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ce aparţin celor doi inculpaţi, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Război fără sfârşit pentru bogăţiile Retezatului şi ale Ţării Haţegului. Marile moşii ale grofilor

VIDEO Şapte şosele de munte superbe din România, în judeţul Hunedoara. Povestea „drumurilor din nori”

FOTO Splendoarea lacurilor glaciare din Masivul Retezat: „tărâmul fermecat cu ochi albaştri”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite