FOTO Ce pot vedea turiştii care ajung în Cetatea Devei. Atracţiile oraşului, admirate de la înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Devei este locul din care întreaga panoramă a oraşului poate fi admirată. FOTO: Daniel Guţă.
Cetatea Devei este locul din care întreaga panoramă a oraşului poate fi admirată. FOTO: Daniel Guţă.

Mai multe locuri ale Cetăţii Devei nu pot fi vizitate în prezent, din cauza lucrărilor de reabilitare nefinalizate, dar turiştii care urcă pe Dealul Cetăţii se pot bucura de priveliştea municipiului. Principalele atracţii turistice ale Devei sunt vizibile de pe meterezele monumentului istoric.

Turiştii care ajung în această perioadă pe Dealul Cetăţii, unde se află cel mai important monument istoric din municipiul Deva, pot vizita doar o parte a fortăreţei medievale.

În schimb, se pot bucura de panorama Devei. Cele multe dintre atracţiile turistice ale oraşului pot fi admirate de la înălţimea Cetăţii Devei, iar priveliştea oferită de Valea Mureşului este la fel de atractivă.

Cetatea Devei este unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din judeţul Hunedoara. Fortăreaţa ridicată pe un deal vulcanic datează din secolul al treisprezecelea.

În următoarele secole, cetatea s-a dezvoltat şi a fost consolidată, fiind un loc strategic al Transilvaniei. Soarta monumentului a fost pecetluită în anul 1849, în urma unei explozii puternice la depozitul de muniţii, care a dus la distrugerea ei.

Deva
Cetatea Devei
Cetatea Devei

Vă recomandăm şi:

Misterul sfinţilor care vegheau asupra oraşului Deva de pe Dealul Cetăţii

Unul dintre locurile cele mai misterioase ale municipiului Deva se numeşte „La sfinţi”. Este o stâncă a dealului pe care a fost ridicată cetatea medievală Devei, pe care în trecut fuseseră ridicate trei statuete ale unor sfinţi catolici. Statuetele nu au rezistat trecerii timpului, iar ultima dintre ele a fost doborâtă înainte de 1989.

FOTO Zece monumente din Hunedoara pe care turiştii nu trebuie să le rateze

Castelul Corvinilor, Cetatea Devei şi Mănăstirea Prislop se află pe lista celor mai vizitate monumente istorice ale Hunedoarei. Oferta turistică a judeţului este însă mult mai mare.

VIDEO Cetatea Devei rămâne inaccesibilă pentru încă şase luni. Lucrările de reabilitare vor fi reluate în primăvară

Restaurarea Cetăţii Devei, începută în primăvara anului 2013, printr-un proiect finanţat din fonduri europene, va întârzia aproape un an faţă de termenul stabilit iniţial. Turiştii sunt dezamăgiţi. Nu pot vizita încă monumentul istoric, în toată splendoarea lui.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite