Explicaţiile halucinante ale ucigaşului sadic al unei eleve, devenit ateu: „Dacă exista Dumnezeu, el a stat pasiv şi nu a intervenit pentru a-şi ocroti creaţia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurel Enea se află în închisoare din 2007, după ce a ucis, în urma unui plan sadic, o elevă, al cărui cadavrul l-a tranşat apoi şi i-a ascuns părţile. Nu a recunoscut crima, dar nici nu a negat-o, în schimb, spre deosebire de alţi condamnaţi care devin mai religioşi pe durata detenţiei, s-a transformat într-un ateu convins.

Aflat în închisoare de nouă ani, după ce a ucis o elevă de 17 ani şi i-a tranşat cadavrul în bucăţi, pe care apoi le-a aruncat într-un râu, Aurel Enea (47 de ani) şi-a făcut un blog în care a mărturisit că a devenit ateu, a scris şi o carte despre teoria evoluţionistă şi a explicat de ce s-a dezis de Dumnezeu şi de religie. Unele dintre mărturiile publicate de condamnat stârnesc controverse.

„Vietăţile se mănâncă una pe alta, aşa sunt constituite”, a scris Aurel Enea, în cartea sa „Evoluţie versus Creaţie”, publicată pe blogul pe care şi l-a făcut din închisoare. Criminalul a oferit explicaţii pe larg teoriei sale, publicată în cartea care i-a adus zile de libertate din cei 20 de ani de închisoare la care a fost condamnat.

„Realitatea lumii în care trăim şi în care o vietate mănâncă altă vietate reprezintă o provocare pentru cei care încearcă să armonizeze situaţia cu creaţia şi calităţile pe care se presupune că le posedă Dumnezeu. Când o viaţă moare, aceasta demonstrează lipsa unui scop al ei şi contrazice ideea că ar fi fost creată de Dumnezeu cu un scop. Când moartea apare în urma unor catastrofe naturale, aceasta arată că, dacă există Dumnezeu, el a stat pasiv şi nu a intervenit pentru a-şi ocroti creaţia. Însă când viaţa este luată de alte vietăţi, aceasta deja înseamnă moarte cu <<premeditare>>. Animalul de pradă este construit pentru a lua viaţa altor vietăţi. Este un act premeditat din partea aceluia care a proiectat vietăţile care ucid alte vietăţi pentru a se hrăni cu ele. (...) Toată viaţa este o alergare şi luptă nemiloasă. Fiecare este pe cont propriu, principiul pe care funcţionează toate (inclusiv erbivorele) este oportunismul. Tragedia este o componentă naturală a sălbăticiei”, scria Aurel Enea, în cartea sa.

Cazul şocant al elevei tranşate
Condamnatul ispăşeşte o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru uciderea şi tranşarea unei eleve de 17 ani, din Petroşani, ale cărei bucăţi din cadavru au fost descoperite în decembrie 2007, pe malul râului Mureş. „În perioada 14 – 16 decembrie 2007, pe malul râului Mureş au fost găsite în mâl mai multe părţi ale unui cadavru uman. Au fost descoperite astfel gamba şi femurul unui picior stâng aflate neambalate pe jos, un pachet din folie de plastic transparentă şi un sac de plastic în care au fost găsite ambalate un cap cu partea superioară a gâtului, care aparţinea unei persoane de sex feminin şi care mai păstra încă cercei şi lănţişor la gât. Au mai fost găsite, tot ambalate în acelaşi fel, în alt colet, şi membrele superioare. În 16 decembrie 2007 s-a mai găsit neambalată o coapsă umană dreaptă şi un os femur. În urma investigaţiilor specifice cu privire la persoana dispărută, s-a ajuns la concluzia că resturile cadaverice aparţin Alexandrei David. din Petroşani, care a dispărut din data de 4 decembrie 2007”, se arată în dosar.

Cum şi-a ucis victima

Mai multe probe de la locul descoperirii bucăţilor de cadavru şi din locuinţa din Petroşani a lui Aurel Enea îl indicau drept autor al crimei, iar una dintre ele a fost găsită în laptopul său şi i-a mirat pe anchetatori. „Cu ocazia percheziţiei informatice al laptopului inculpatului, ridicat din locuinţa acestuia la percheziţia domiciliară, s-a identificat un document text în limba engleză, document ce interesează cauza, text denumit  „Petro _plan_ 00 txt” care, tradus, conţine detalii cu privire la modul în care trebuie să se procedeze pentru uciderea unei persoane, activităţile ulterioare şi cum să se scape de un cadavru. Acest document se regăseşte în forma originală în raportul En Case la închiderea acesteia nefiind salvat textul în limba engleză,  textul fiind conceput de inculpat la 2 decembrie 2007 şi şters de acesta în 19 decembrie 2007. În esenţă, textul cuprinde indicaţii de genul că victima trebuie omorâtă dimineaţa, tăiată în bucăţi foarte mici, pusă în pungi de plastic în frigider şi dusă la gunoi în afara oraşului; trebuie să se folosească mănuşi, cuţite care să taie bine, pungi de plastic pentru a pune fiecare bucată; cum să fie îngropată victima, precum şi modalităţile de ştergere a urmelor, inclusiv de ADN prin folosirea de produse chimice”, arătau anchetatorii.

În calculatorul lui Aurel Anea s-au mai descoperit înregistrări şi imagini cu scene de viol, sadomasochiste, precum şi imagini înregistrate ale unei execuţii prin tăierea capului unei persoane, imagini care au fost descărcate pe laptopul lui Aurel Enea în 3 decembrie 2007, cu o zi înainte de dispariţia victimei sale. Aurel Enea, în trecut cercetat pe teritoriul SUA de autorităţile americane pentru sodomie şi viol, nu a recunoscut faptele în faţa instanţei, fără a oferi însă explicaţii plauzibile cu privire la anumite împrejurări.


Vă recomandăm şi:

Detaliile crimei înfiorătoare comise de trei adolescenţi: femeia batjocorită şi ucisă în centrul Devei a implorat în faţa camerelor video după ajutor

Trei adolescenţi vor face între 10 ani şi 15 ani de închisoare, după ce în luna august a anului trecut au violat şi au ucis în bătaie, în centrul Devei, o femeie fără adăpost. Minorii au supus victima unor chinuri îngrozitoare, iar scenele cumplite au fost înregistrate, minute în şir, de camerele de supraveghere din centrul Devei. În ciuda filmărilor, abia cinci ore mai târziu autorităţile s-au sesizat, în urma unui apel la 112.

Mărturia terifiantă a elevei care a scăpat din mâinile unui violator: „Îmi imaginam faţa desfigurată cu acid sulfuric şi că voi fi nevoită să mă spânzur”

Cel mai cutremurător caz de agresiune sexuală petrecut în judeţul Hunedoara l-a avut în prim-plan pe „monstrul din Lupeni”, Carol Stoica, un fost condamnat pentru trei violuri, prins la scurt timp după eliberarea condiţionată. Recidivistul a semănat teroare în mintea victimei sale şi doar un miracol a făcut ca tânăra să scape cu viaţă după momentele cumplite trăite.

Studenta nimfomană şi prostituatele sale „de lux” plasate în hoteluri şi pensiuni. Cât câştigau elevele oferite pentru sex

Mihaela Ciociu, o studentă din Petroşani care practica prostituţia de mai mulţi ani, este judecată împreună cu fostul iubit, Daniel Pleşcan, fiu al fostei consiliere judeţene Dorina Pleşcan, pentru trafic de minori şi proxenetism. Ancheta procurorilor de la Crimă Organizată prezintă în detaliu modul în care reţeaua prostituatelor de lux îşi desfăşura activitatea în pensiunile şi hotelurile din Valea Jiului.

Mărturia elevei prostituate de dragul iubitului. Cum a ajuns o adolescentă de 14 ani cea mai căutată damă de companie

Cristina, o elevă din localitatea hunedoreană Vulcan, a fost nevoită să se prostitueze mai multe luni, de la 14 ani, de dragul iubitului său, ameninţată şi şantajată sentimental. Adolescenta se numără printre victimele minore a trei proxeneţi care îşi aşteaptă sentinţa definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia. Ea a relatat că a fost vândută unui număr impresionant de clienţi, cu care întreţinea relaţii sexuale într-o garsonieră şi în hoteluri.

HunedoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite