Spovedania celui mai odios asasin, după cinci crime şi 20 de ani de temniţă: „Este mare păcat să iei viaţa unui om”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jian Beniamin (Laichici) a petrecut peste două decenii în închisoare, pentru cele cinci crime comise într-o singură zi, în Deva şi Abrud. După două decenii petrecute în închisoare, criminalul susţine că îşi regretă faptele şi a solicitat instanţei eliberarea condiţionată. Un tribunal va decide asupra cererii sale.

Beniamin Jian (Laichici) (62 de ani) se numără printre cei mai odioşi criminali din România ultimelor decenii. Condamnat pe viaţă, după cele cinci crime comise în 5 – 6 martie 1995, a obţinut transformarea pedepsei în 25 de ani de închisoare, din care a exacutat aproape 21 de ani. Aflat în Penitenciarul Târgu Mureş, Beniamin a cerut eliberarea condiţionată la Judecătoria Târgu Mureş, dar solicitarea i-a fost respinsă ca nefondată, cu stabilirea unui nou termen de analizare a dosarului pentru 1 decembrie 2016.

Procesul s-a mutat la Tribunalul Târgu Mureş, iar magistraţii de la tribunal vor da, în zilele următoare, soluţia definitivă la contestaţia sa.  

Judecătoria Târgu Mureş a stabilit, în motivarea deciziei de respingere a cererii de eliberare condiţionată, următoarele aspecte:

„Aşa cum rezultă din caracterizarea aflată la dosarul cauzei, de la depunerea în penitenciar petentul a avut un comportament pasiv, fiind adaptat la mediul carceral. Deţinutul nu s-a evidenţiat în mod special pe parcursul perioadei de deţinere, chiar dacă nici probleme de comportament nu a avut, mai ales că deţinutul mai are de executat aproape 5 ani din pedeapsă, aceasta urmând să expire abia la data de 10 mai 2020. În concluzie, instanţa consideră că având în vedere durata pedepsei de executat şi mai ales termenul care ar mai rămâne de executat dacă deţinutul ar fi pus în stare de libertate, pentru admiterea cererii, comportamentul general, deci pe toată durata detenţiei, ar fi trebuit să fie unul cu totul exemplar, ceea ce nu e cazul. De altfel, instanţa are în vedere faptul că petentul este cunoscut cu antecedente penale, astfel încât raportat la perioada petrecută în penitenciar nu există o dovadă convingătoare in sensul depunerii de eforturi temeinice pentru îndreptarea comportamentului”, se arată în documentele de la dosar.

A vrut să meargă la biserică
Condamnatul şi-a întemeiat cererile de eliberare pe faptul că a împlinit 60 de ani şi că a executat deja două decenii de închisoare, având un comportament ireproşabil. Nu a fost singura solicitare de eliberare condiţionată depusă de Jian Beniamin. Anul trecut, în vremea în care se afla în Penitenciarul Timişoara, a cerut să fie eliberat, afirmând, printre altele, că regretă crimele.

Susţinea că „domnul director al penitenciarului nu-i permite să-şi practice religia baptistă, deşi i-a solicitat să-l lase să meargă la Biserica Baptistă Bethel şi la înviere. Petentul depune la dosar înscrisuri şi cu privire la religia sa şi arată că regretă fapta comisă, are 61 de ani, are casă, are pământ şi nepoţi şi doreşte să-şi vadă de viaţa şi de credinţa sa, arătând totodată că este un păcat mare să iei viaţa unui om şi le are pe conştiinţă pe victime, este sănătos fizic şi psihic şi a fost amânat de 4 ori pentru aceleaşi motive. În concluzie, petentul arată că regretă nespus de mult fapta, respectiv faptul că i-a împuşcat pe oamenii respectivi şi solicită să-i fie admisă cererea de liberare condiţionată”, se arăta într-una din solicitările acestuia, respinsă de instanţă.

Crimele odioase ale lui Beniamin
În 6 martie 1995, Beniamin Jian a vrut să se răzbune pe familia soţiei sale şi a declanşat un adevărat măcel pe străzile Devei şi în Abrud. Cu gândul că soţia îl înşela cu şeful firmei de pază la care lucra, Beniamin Laichici a împrumutat o armă de vânătoare de la un coleg de serviciu, iar în 6 martie 1995 s-a deplasat cu un taxi până la Abrud, unde locuiau cumnaţii săi. L-a ucis pe unul dintre ei, dar şi pe un vecin al acestuia. „Sub ameninţarea armei, Jian Beniamin i-a condus pe cei doi în direcţia unde era situată gospodăria indicată, trăgând, în prealabil, un foc de armă, în aer, în semn de averisment. După parcurgerea unei părţi din drum, Jian Beniamin i-a cerut lui Florin S. să-l strige pe fratele său, care s-a deplasat apoi spre ei. Jian Beniamin i-a condus apoi pe cei trei în bucătăria de vară, unde la scurt timp a deschis focul acupra celor trei victime. Marin S. şi Ioan T. au decedat pe loc, însă Florin S. a reuşit să se salveze, punând o valiză de lemn în dreptul geamului ce despărţea bucătăria de cerdac, după care a deschis uşa şi a fugit spre locuinţa unui vecin, al cărui fiu a anunţat organele de poliţie”, informau anchetatorii.

Criminalul s-a întors în Deva, unde a ucis un bărbat, de la care a împrumutat arma cu care a comis primele două crime, cu patru focuri de armă. Câteva ore mai târziu, Beniamin s-a prezentat la locul de muncă al soţiei sale, un chioşc din zona gării din Deva. Femeia nu era la lucru, ascunzându-se de mai multe zile de teama soţului ei. Acolo, Beniamin Jian a împuşcat în cap o tânără care era colegă de serviciu cu soţia sa. Setea de sânge a criminalului s-a potolit după ce a mai ucis cu patru focuri de armă pe şeful său, bănuit de legături amoroase cu soţia sa. Crima a avut loc în plină stradă, în faţa Baroului de Avocatură din Deva, în zona unde locuia victima. Înarmat, criminalul s-a deplasat la sediul Poliţiei din Deva pentru a se preda, oferindu-le arma şi cele trei cartuşe pe care le mai avea.


Vă recomandăm şi:

Detaliile crimei înfiorătoare comise de trei adolescenţi: femeia batjocorită şi ucisă în centrul Devei a implorat în faţa camerelor video după ajutor

Trei adolescenţi vor face între 10 ani şi 15 ani de închisoare, după ce în luna august a anului trecut au violat şi au ucis în bătaie, în centrul Devei, o femeie fără adăpost. Minorii au supus victima unor chinuri îngrozitoare, iar scenele cumplite au fost înregistrate, minute în şir, de camerele de supraveghere din centrul Devei. În ciuda filmărilor, abia cinci ore mai târziu autorităţile s-au sesizat, în urma unui apel la 112.

Mărturia terifiantă a elevei care a scăpat din mâinile unui violator: „Îmi imaginam faţa desfigurată cu acid sulfuric şi că voi fi nevoită să mă spânzur”

Cel mai cutremurător caz de agresiune sexuală petrecut în judeţul Hunedoara l-a avut în prim-plan pe „monstrul din Lupeni”, Carol Stoica, un fost condamnat pentru trei violuri, prins la scurt timp după eliberarea condiţionată. Recidivistul a semănat teroare în mintea victimei sale şi doar un miracol a făcut ca tânăra să scape cu viaţă după momentele cumplite trăite.

Studenta nimfomană şi prostituatele sale „de lux” plasate în hoteluri şi pensiuni. Cât câştigau elevele oferite pentru sex

Mihaela Ciociu, o studentă din Petroşani care practica prostituţia de mai mulţi ani, este judecată împreună cu fostul iubit, Daniel Pleşcan, fiu al fostei consiliere judeţene Dorina Pleşcan, pentru trafic de minori şi proxenetism. Ancheta procurorilor de la Crimă Organizată prezintă în detaliu modul în care reţeaua prostituatelor de lux îşi desfăşura activitatea în pensiunile şi hotelurile din Valea Jiului.

Mărturia elevei prostituate de dragul iubitului. Cum a ajuns o adolescentă de 14 ani cea mai căutată damă de companie

Cristina, o elevă din localitatea hunedoreană Vulcan, a fost nevoită să se prostitueze mai multe luni, de la 14 ani, de dragul iubitului său, ameninţată şi şantajată sentimental. Adolescenta se numără printre victimele minore a trei proxeneţi care îşi aşteaptă sentinţa definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia. Ea a relatat că a fost vândută unui număr impresionant de clienţi, cu care întreţinea relaţii sexuale într-o garsonieră şi în hoteluri.

Aventurile sexuale ale baronului Polco. Germanul obsedat de sex cu minore şi-a transformat castelul moştenit în Ţara Haţegului într-un loc al depravării

Castelul Kendeffy din Ţara Haţegului a fost un locul aventurilor deocheate ale unui aşa-zis baron Polco (pe numele său Pal von Daranyi), un moştenitor al familiei nobiliare Kendeffy, condamnat pentru sex cu minore. Germanul de 73 de ani a stat doi ani în închisoare, iar rechizitoriul dosarului său oferă amănunte înfiorătoare despre obiceiurile sale.

VIDEO Traumele Mirunei Inel, tânăra bătută până la leşin de interlopul Sorin Palesică: a fost ameninţată cu moartea şi îi este frică să mai iasă din casă

Sorin Palesică, interlopul care a nenorocit în bătaie o tânără salvamontistă din Lupeni, a fost reţinut şi va fi adus luni în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. În acest timp, Miruna Inel, victima bătăuşului, încearcă să îşi revină din traumele şi şocul suferit. Sute de mesage de susţinere i-au fost transmise fetei pe care Sorin Palesică a ameninţat-o cu moartea.

VIDEO Ororile bătăuşului Sorin Palesică: a nenorocit o tânără şi a ameninţat poliţiştii cu moartea. Un alt bărbat a fost răpit şi schingiuit cu câinii interlopului

Sorin Palesică, interlopul care a snopit în bătaie o tânără salvamontistă, într-un bar din staţiunea Straja, a ameninţat cu moartea poliţiştii care au fost chemaţi la faţa locului. Palesică este recidivist, iar în 2006 a fost implicat în răpirea şi schingiuirea unui tânăr, care a fost dus în Defileul Jiului şi lăsat aproape mort, după ce câinii de luptă au fost puşi să îl muşte.

VIDEO Călăul celor două surori jefuite şi ucise în chinuri a fost arestat preventiv

Ovidiu Drîngă a fost adus marţi în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara, cu propunere de arestare prventivă, pentru omor şi tâlhărie calificată. Tânărul este acuzat că a comis două crime în urmă cu o săptămână.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite