Evaluarea Naţională 2021: peste 2.200 de elevi s-au înscris în judeţul Hunedoara. Cum se vor derula examenele

0
0
Elevi în judeţul Hunedoara. Foto: Prefectura Hunedoara.
Elevi în judeţul Hunedoara. Foto: Prefectura Hunedoara.

Evaluarea Naţional 2021. Peste 2.200 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Hunedoara vor susţine examenele din sesiunea 22-25 iunie 2021

Marţi începe sesiunea de examene din cadrul Evaluării Naţionale. La Evaluarea Naţională din sesiunea 22-25 iunie 2021 s-au înscris 2.269 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Hunedoara. 83,5 la sută provin din mediul urban, iar 16,5 la sută din mediul rural, conform situaţiei centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Un laborator pentru elevii pasionaţi de ştiinţă este construit în curtea Liceului de informatică din Hunedoara

Au început Evaluările Naţionale. Topul liceelor din judeţul Hunedoara pentru care concurează mii de elevi

A murit Doina Ona, unul dintre cei mai apreciaţi dascăli, mentor pentru elevii pasionaţi de muzică

Examenul începe marţi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Joi, 24 iunie, se desfăşoară proba scrisă la Matematică. 53 de absolvenţi ai clasei a VIII-a vor susţine vineri, 25 iunie, proba la Limba şi literatura maternă, a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.

Reguli stricte la Evaluarea Naţională

Accesul candidaţilor în sălile de examen se realizează pe baza actului de identitate în intervalul orar 8.00 -8.30.

Probele scrise încep la ora 9:00 în 54 de centre de examen din judeţ şi vor fi monitorizate audio-video.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat completarea datelor personale ale elevilor.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc.

De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Fiecare centru de examen va dispune de echipamente şi materiale de protecţie (covoraşe dezinfectante, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini, etc). De asemenea:
• se realizează curăţenia şi dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanţei uşii, mânerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ştergere cu apă şi detergent, apoi cu substanţe biocide;
• intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de examen şi alte încăperi, vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat;
• se asigură existenţa, în regim permanent, de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini;
• în sălile de clasă, locurile vor fi stabilite astfel încât să existe o distanţă între candidaţi, pe rânduri şi între rânduri, de 1 m unul faţă de celălalt;
• centrele de examen vor beneficia de asistenţă medicală.

Primele rezultate vor fi afişate în 29 iunie

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.
Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afişate duminică, 4 iulie.

Absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului, au fost în izolare/carantină, au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfăşurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, pot susţine probele examenului în etapa specială, conform următorului calendar:
28 iunie – 2 iulie 2021 - Înscrierea la etapa specială a evaluării naţionale (se pot înscrie numai candidaţii care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 07 – 11 iunie 2021)
5 iulie 2021 Limba şi literatura română – probă scrisă
6 iulie 2021 Matematica – probă scrisă
7 iulie 2021 Limba şi literatura maternă – probă scrisă
9 iulie 2021 Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (ora 12:00)
Depunerea contestaţiilor (orele 14:00 – 20:00)
10-11 iulie 2021 Rezolvarea contestaţiilor
12 iulie 2021 Afişarea rezultatelor finale (după ora 12:00).

Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE - 0800816254 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 15 – 18 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Mai puteţi citi şi:

Mesaj cutremurător lăsat de elevul care s-a prăbuşit de pe clădirea groazei: „Sunt blocat într-un coşmar“

VIDEO Drama elevului premiant, crescut de bunici. O boală cumplită l-a ţintuit la pat, dar nu renunţă la şcoală

Colegii elevului premiant găsit spânzurat înainte de BAC: „Suntem foarte trişti şi mâhniţi. Era iubit de colegi şi nimeni nu l-a marginalizat, jignit sau hărţuit“

Mai multe - Hunedoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite