Drama bătrânei care şi-a ridicat casa pe locul unei foste mine de aur: un incendiu i-a lăsat familia pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Balka a rămas pe drumuri, după ce casa i-a fost mistuită. FOTO: Călin Jorza.
Familia Balka a rămas pe drumuri, după ce casa i-a fost mistuită. FOTO: Călin Jorza.

O familie din satul Grădiştea de munte (comuna Orăştioara de Sus), de la poalele cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia se află de câteva zile într-o situaţie disperată. Un incendiu a mistuit locuinţa unde trăiau Maria Balka, fiul ei de 47 de ani şi nepotul de 16 ani.

Nimic nu a mai rămas din casa din lemn a familiei Balka, construită pe locul unei vechi mine de aur, de la poalele cetăţii Sarmizegetusa Regia.

Maria Balka (87 de ani), fiul ei Ioan şi nepotul său au rămas pe drumuri, în urma incendiului care a ars din temelii locuinţa veche de 80 de ani. Bătrâna trăieşte dintr-o pensie de 350 de lei, din care îşi întreţine şi familia, iar în prag de sărbători a rămas fără bani şi fără locuinţă. Incendiul izbucnit din cauza unui coş de fum care nu fusese izolat corespunzător a mistuit toate bnurile familiei Balka. Oamenii abia au apucat să se salveze.

Ajutor de urgenţă

Dan Terteci, şeful de cabinet al Prefectului Hunedoara, a precizat că în prezent a fost declanşată o anchetă socială, pentru a-i putea fi acordat un ajutor de 10.000 de lei familiei rămase fără casă.

“A fost propusă amplasarea unei case modulare în care familia Balka să petreacă iarna care bate la uşă. În momentul de faţă, familia locuieşte într-o veche gară a fostei mocăniţe. Condiţiile sunt acceptabile, dar departe de ceea ce ar trebui să se numească un cămin. Aşteptăm acceptul persoanelor afectate pentru a se muta într-o astfel de casă, după care, imediat se va trece la aspectele procedurale pentru ca în cel mai scurt timp posibil familia Balka să fie în siguranţă şi la căldură”, a precizat Dan Terteci.

Vă recomandăm şi:

Misterul sfinţilor care vegheau asupra oraşului Deva de pe Dealul Cetăţii

„Adevăratul castel al lui Dracula”. Cum a schimbat reportajul celebrei Aline Mosby istoria castelului din Hunedoara

FOTO Cum a dispărut "Victoria" Călan, una dintre marile uzine ale Transilvaniei

FOTO Ce dezvăluiau cele mai admirate imagini din istoria echipei Corvinul

FOTO Cea mai mare afacere imobiliară din Hunedoara: clădirile „fantomă” ale combinatului au fost scoase la vânzare

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite