Castelul din Hunedoara îşi întâmpină turiştii cu un program de vizitare prelungit şi taxe mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul Corvinilor va fi deschis timp de 11 ore în fiecare zi. Măsura a fost luată de administraţia locală din Hunedoara pentru a creşte numărul vizitatorilor şi veniturile pe care monumentul istoric le aduce la bugetul local.

Programul de vizitare al Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost prelungit.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, în perioada 1 aprilie – 30 septembrie 2014, Castelul Corvinilor va putea fi vizitat zilnic între orele 9:00 şi 20:00, iar ultima intrare se face cu 40 minute înainte de ora închiderii. Preţul unui bilet de intrare la castel este de 25 de lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi şi studenţi. În ultimii doi an, tarifele de intrare în castel au crescut de la 8 lei la 25 de lei.

Măsura luată de administratorii monumentului istoric nu a alungat turiştii. În primele trei luni ale acestui an, numărul vizitatorilor  fost dublu faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Înainte de 1989, intrarea în Castelul Corvinilor a fost gratuită, iar turiştii puteau vizita monumentul, însoţiţi de un ghid sau de îngrijitorul monumentului.


Vă recomandăm şi:

Castelul Corvinilor, Uzinele de fier şi combinatul: brandurile care au făcut Hunedoara cunoscută în lume           Hunedoara şi-a căpătat faima în lume datorită Castelului Corvinilor şi a Uzinelor de fier transformate în combinat siderurgic. De-alungul istoriei ultimelor două secole, brandurile oraşului au fost puncte de reper pentru viaţa comunităţii, iar hunedorenii s-au identificat cu ele.

FOTO Nikita Hruşciov şi Gheorghe Gheorghiu Dej au cinat aici. Fostul restaurant Corvin este aproape ruinat    În vara anului 1962, Hunedoara primea vizita istorică a liderul Uniunii Sovietice, Nikita Hruşciov. Cel mai puternic om al URSS din acea vreme a vizitat Castelul Corvinilor şi combinatul Hunedoarei şi a cinat „La groapă”, locul cochet ce urma să poarte numele de Restaurantul Corvin. Ultimii ani au transformat imaginea fostului restaurant Corvin, cea mai mare parte a complexului fiind lăsată în paragină.

Ruinele Castelului Nopcea ar putea deveni centru cultural şi brand al zonei, printr-un proiect de zece milioane de lei            Ruinele Castelului Nopcea (Nopcsa) din Săcel au fost incluse într-un amplu proiect de restaurare, în valoare de aproximativ zece milioane de lei. Consiliul Judeţean a aprobat depunerea proiectului pentru solicitarea finanţării lucrărilor, prin Granturile Spaţiului Economic European.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite