FOTO Strada atât de frumoasă încât hunedorenii au cerut închiderea traficului rutier, pentru a o putea admira

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O stradă din Centrul Vechi al municipiului Hunedoara devine în fiecare primăvară unul dintre locurile preferate ale localnicilor, iar în acest an unii dintre ei au propus chiar închiderea traficului rutier timp de o săptămână, pentru a atrage atenţia asupra frumuseţii ei.

Strada Revoluţiei din Centrul Vechi al Hunedoarei devine, în fiecare primăvară, timp de câteva săptămâni, unul dintre locurile cele mai iubite pentru o mulţime de localnici. Motivul este simplu: cei peste 40 de piersici plantaţi pe marginea străzii înfloresc, iar peisajul ei se transformă într-unul de basm. „Timp de două – trei săptămâni, în luna martie, florile copacilor schimbă cu totul aspectul străzii, iar parfumul florilor este puternic şi plăcut. Ţi-e mai mare dragul să te plimbi pe aleile ei”, spune Marius, un localnic din zonă.

O altă hunedoreancă a propus chiar oprirea traficului rutier pe Strada Revoluţiei, timp de o săptămână sau măcar în weekend, pentru ca localnicii să se poată bucura de frumuseţea acesteia, fără a fi incomodaţi de maşini.

„E atât de frumoasă strada, că eu aş închide circulaţia pentru o săptămană, cât sunt înfloriţi pomii. Să nu vedem decât florile, fără maşini parcate. Sau măcar două zile de duminică pentru promenade şi şedinţe foto. Dacă eşti la volan, faci poze din mers, ba chiar trebuie să fii atent la pietonii care se pozează. Dacă opreşti maşina ca să faci fotografii, încurci circulaţia”, scrie tânăra. Propunerea hunedorencei a fost susţinută şi de alţi localnici şi turişti.

În Deva, o stradă se transformă în loc de promenadă
Administraţia locală nu a luat în discuţie iniţiativa închiderii parţiale a traficului rutier pe Strada Revoluţiei din Hunedoara.

În  Deva, la sfârşit de săptămână, şoferii nu mai au voie să circule cu maşinile pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, între Piaţa Victoriei şi Poşta Veche, măsura fiind luată de autorităţi pentru confortul pietonilor ieşiţi la promenadă.

Totodată, în Hunedoara, reprezentanţii primăriei au pus în discuţie transformarea Bulevardului Corvin, între Parcul Copiilor şi Casa de Cultură, într-o stradă pietonală.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Nikita Hruşciov şi Gheorghe Gheorghiu Dej au cinat aici. Fostul restaurant Corvin este aproape ruinat        În vara anului 1962, Hunedoara primea vizita istorică a liderul Uniunii Sovietice, Nikita Hruşciov. Cel mai puternic om al URSS din acea vreme a vizitat Castelul Corvinilor şi combinatul Hunedoarei şi a cinat „La groapă”, locul cochet ce urma să poarte numele de Restaurantul Corvin. Ultimii ani au transformat imaginea fostului restaurant Corvin, cea mai mare parte a complexului fiind lăsată în paragină.

FOTO Gara Hunedoarei, locul unde sunt păstrate simbolurile din comunism      Gara municipiului Hunedoara a devenit o umbră a ceea ce însemna pentru localnici în deceniile trecute. Peroanele ei au rămas pustii. De două ori pe zi, trenurile de navetişti mai pornesc din gară spre Simeria, însă de cele mai multe ori garniturile sunt goale.

FOTO Ruinele horror ale Hunedoarei. Nepăsarea a dus la distrugerea monumentelor trecutului      Timpul s-a arătat necruţător cu soarta mai multor construcţii reprezentative pentru judeţul Hunedoara, de care nicio autoritate nu a mai avut grijă după anul 1990. Deşi se află pe lista monumentelor istorice, clădiri cum sunt furnalul din Govâjdia, gara din Brad sau conacele din Ţara Haţegului nu au scăpat de distrugerile provocate de hoţi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite