Calvarul familiei unui violator în serie, eliberat pentru bună purtare. Şi-a abuzat sexual mama, surorile şi nepoata de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au trimis după gratii un recidivist care în ultimii ani şi-a violat surorile, mama şi o nepoată. Ultimele infracţiuni sexuale le-a săvârşit asupra unei surori grav bolnave, la doar câteva luni după ce fusese eliberat condiţionat.

La numai câteva luni de la eliberare din detenţie, după ispăşirea unei pedepse de şapte ani de închisoare pentru violarea mamei sale, Alin Bezna a fost arestat preventiv după ce şi-a violat sora. Din 2003 şi până în prezent, bărbatul a mai fost condamnat pentru violarea mamei, a unei surori şi a unei nepoate. În 1998, mai fusese arestat pentru că a omorât un tânăr.

Alin Bezna (39 de ani) s-a întors în închisoare la patru luni după ce a fost eliberat condiţionat în urma unei ispăşirii unei pedepse pentru viol, săvârşită în 2012 asupra mamei sale, atunci în vârstă de 57 de ani. De această dată, magistraţii Judecătoriei Petroşani au decis arestarea sa preventivă, pentru două violuri săvârşite asupra surorii sale. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a profitat de faptul că partenerul de viaţă al surorii sale a plecat de acasă şi s-a năpustit asupra femeii fără să ţină cont de starea precară de sănătate a acesteia, care nu poate respira decât cu un aparat special. A ameninţat că o va omorî dacă se opune şi dacă va striga după ajutor. Alin Bezna nu şi-a recunoscut faptele, susţinând că era băut.

Violatorul recidivist, eliberat pentru bună purtare
În 4 septembrie 2017, după cinci ani de la ultima condamnare, Alin Bezna a fost prezentat instanţei Judecătoriei Deva, cu cerere de eliberare condiţionată. Instanţa a stabilit că tânărul, condamnat în 2012 la şapte ani de închisoare pentru violarea mamei sale, poate fi liberat. „Din pedeapsa aplicată, echivalentă cu 2.556 zile, condamnatul a executat efectiv 1.772 zile ceea ce reprezintă 2/3 parte, iar prin adăugarea zilelor câştigate prin muncă prestată de 285 zile, el a executat 2/3 parte din pedeapsa la care a fost condamnat. Considerând că din cuprinsul procesului verbal rezultă că susnumitul în timpul executării pedepsei a avut o comportare foarte bună, fiind disciplinat şi stăruitor în muncă dând prin aceasta dovezi temeinice de îndreptare. Instanţa apreciază că propunerea făcută este întemeiată şi, în consecinţă, urmează a dispune liberarea condiţionată a condamnatului Beznă Alin Cristian conform  dispozitivului”, se arăta în dosar.

Şi-a violat mama şi nepoata
În octombrie 2012, Alin Bezna a fost arestat preventiv după ce îşi violase mama, în vârstă de 57 de ani, de mai multe ori. A motivat că era băut. Cu un an însă, mai devreme, recidivistul fusese eliberat din închisoare, după ce ispăşise nouă ani de detenţie pentru două violuri. Una dintre victime a fost sora mai mică a acesuia, iar cealaltă o nepoată în vârstă de 14 ani.

Sentinţa a fost pronunţată în 2003, când violatorul avea 25 de ani.

„La începutul lunii august 2002, Alin Bezna, aflându-se cu mai multe persoane, inclusiv cu fiica în vârstă de 14 ani a fratelui său, într-o zonă de agrement, însoţit de către aceasta, s-a îndepărtat de grup. Într-un loc mai izolat, deşi cunoştea că partea vătămată este minoră, a întreţinut cu ea raport sexual normal şi complet. La data de 26 august 2002, în jurul orelor 23,00, inculpatul, care se deplasa pe str. Păcii din Lupeni, a observat-o pe partea vătămată jucându-se cu copii de vârsta ei, s-a apropiat de ea şi pretextând că vrea să discute un anume subiect, s-au îndepărtat, spunându-i că merg să cumpere pâine. După ce a condus-o pe un loc necirculat, inculpatul i-a propus părţii vătămate să întreţină raport sexual, după care au avut raport sexual normal şi complet”, se arăta în dosar.

Şi-a violat sora mai mică, de 14 ani
În cursul lunii octombrie 2002, sora mai mică a bărbatului, în vârstă de 14 ani, şi-a vizitat familia în Lupeni.

„La data de 29 octombrie 2002, în jurul orelor 18.00, după ce partea vătămată şi inculpatul s-au despărţit de sora ei mai mare, care pleca la lucru, s-au îndreptat spre casa din Lupeni, unde urma să aibă grijă de nepotul în vârstă de 2 ani. Când au ajuns în faţa casei, inculpatul care se afla într-o avansată stare de ebrietate, i-a cerut părţii vătămate să sară gardul în curtea locuinţei vecine. Aceasta l-a refuzat fapt pentru care inculpatul a înjurat-o şi a lovit-o cu palma peste cap, determinând-o să sară gardul în curtea acelei case, care era abandonată. După ce au intrat în locuinţă, inculpatul i-a cerut părţii vătămate să se dezbrace, care plângând, s-a opus şi când a aflat de intenţia acestuia, a încercat să-l convingă, că fiindu-i soră, nu este bine ce face. Alin Bezna nu a acceptat argumentele, a lovit-o cu palma peste faţă, a dezbrăcat-o şi după ce a îmbrâncit-o pe pat, a avut raport sexual normal şi complet cu ea”, se arată în dosar.

Din fişa de cazier judiciar rezulta că Alin Bezna a mai fost condamnat la pedepse privative de libertate, fiind recidivist, dovedind astfel perseverenţă pe calea infracţionalităţii. În 31 octombrie 2002 a fost arestat. Ulterior, pe lângă pedepsele pentru viol, a mai fost condamnat în alte dosare şi pentru furturi şi lovituri cauzatoare de moarte.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cazul cutremurător al copilei ucise la naştere, de propria mamă, şi aruncată în râu. Ce a ascuns tânăra condamnată definitiv

Magistraţii au condamnat o tânără din Lupeni, acuzată că şi-a ucis copilul nou-născut şi i-a aruncat trupul în apele Râului Jiu. Femeia ascunde o poveste cutremurătoare.

Calvarul fetiţelor „mamei criminale”, crescute în sclavie. Bătute, înfometate şi silite să muncească pentru părinţii alcoolici, au sfârşit arse de vii

Ancheta care a dus la condamnarea Alina Ardeleanu la 11 ani şi şase luni de închisoare pentru incendiul care s-a soldat cu moartea a trei copii a dezvăluit detalii înfiorătoare despre cum „mama criminală” îşi batjocorea fiicele şi cum au murit cinci dintre cei şase copii ai săi.

Copiii morţi în incendiul provocat de mama - criminală au fost înmormântaţi. Femeia a fost huiduită şi aproape linşată  la căpătâiul celor trei prunci ucişi

Cei trei copii cu vârste între un an şi 10 ani, care au murit în urma incendiului ce le-a cuprins apartamentul, în timp ce mama acestora îi încuiase în locuinţă şi ieşise la cumpărături, au fost înmormântaţi astăzi în Uricani. Femeia a venit, din spital, să îşi conducă pruncii pe ultimul drum, însă la groapă a fost aproape linşată de rude.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite