Blestemul autostrăzii: un muncitor a murit pe şantierul Deva - Lugoj, în apropierea fostului cimitir strămutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tragedia s-a petrecut pe şantierul autostrăzii Deva - Lugoj. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Tragedia s-a petrecut pe şantierul autostrăzii Deva - Lugoj. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Un angajat al firmei care desfăşoară lucrările de construcţie a Lotului patru din autostrada Deva - Lugoj a murit astăzi, după ce a fost lovit de trăznet. Tragedia s-a petrecut în Bacea, la câţiva kilometri de zona cimitirului strămutat din calea autostrăzii, despre care unii localnici susţin că ar fi blestemată.

Un angajat al firmei care construieşte lotul al patrulea al autostrăzii Lugoj – Deva a murit, joi, chiar pe şantier, în timpul unei furtuni.

Tragedia s-a petrecut în Bacea (comuna Ilia), la câţiva kilometri de locul fostului cimitir din Brănişca, strămutat din calea autostrăzii. Zona a fost considerată de săteni drept una blestemată, pentru că din fostul cimitir au fost escavate şi mutate rămăşiţele a peste 300 de oameni. Mulţi dinter aceştia fuseseră înhumaţi fără slujbă religioase.

Victima tragediei, în vârstă de 55 de ani, a fost lovită de un trăznet şi a murit electrocutată. Echipajul SMURD sosit la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru resuscitarea munictorului.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul se afla împreună cu alţi angajaţi pe şantierul din Bacea într-o zonă de câmp deschis, iar la începerea furtunii oamenii s-au grăbit să se pună la adăpost. Muncitorul lovit de trăznet s-a deplasat mai greu din cauza unui accident la picior suferit în urmă cu câţiva ani.

Apropiaţii săi au declarat că acesta avea şi o tijă în femur şi este posibil ca trăznetul să îl fi lovit şi din cauza obiectului metalic. Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara va derula o anchetă în acest caz, fiind vorba de un accident la locul de muncă.

Autostrada Deva - Lugoj. Muncitor lovit de trăznet


Vă recomandăm şi:

FOTO „Blestemul” Autostrăzii Deva – Lugoj: cimitirul ilegal care a încurcat planurile constructorilor Lotului IV

Un cimitir înfiinţat în anii 1980 la Brănişca încurcă planurile constructorilor Lotului IV al autostrăzii Deva – Lugoj. Lucrările s-au oprit în faţa mormintelor. Soluţia iniţială de deviere a traseului autostrăzii pe lângă cimitir nu a fost viabilă, astfel că executanţii proiectului vor fi nevoiţi să ridice un pasaj de trecere al Autostrăzii A1 peste cimitir.

FOTO Blestemul Lacului Cinciş: cât adevăr se ascunde în legendele lacului care a înghiţit cinci sate şi cimitirele lor

Lacul Cinciş a fost creat la începutul anilor 1960, pe vatra a cinci cătune de pe Valea Cernei, pentru a satisface nevoia industrială de apă a combinatului siderurgic din Hunedoara. Satele au fost inundate, iar localnicii au fost nevoiţi să se mute. Se spune că asupra lacului au fost aruncate blesteme, că este bântuit, iar trupurile celor care se îneacă aici nu au mai fost scoase la suprafaţă.

FOTO Cum a ajuns autostrada Lugoj – Deva de râsul internauţilor

Doar unul dintre cele patru loturi ale autostrăzii Deva – Lugoj a fost inaugurat până în prezent, însă doar 17 kilometri dintre cei 27 de kilometri ai tronsonului pot fi folosiţi de şoferi. Proiectul de infrastructură care a costat aproape 700 de milioane de lei a ajuns subiect al ironiilor internauţilor, pentru că autostrada se opreşte brusc în mijlocul unei câmpii.

Totul despre autostrada Deva – Lugoj: raportul de mediu al viitoarei autostrăzi va fi în dezbatere publică la Deva

Autostrada Deva – Lugoj va fi subiectul dezbaterii publice organizate miercuri, 4 decembrie, de la ora 16:00, de Primăria municipiului Deva. Locuitorii municipiului sunt invitaţi să îşi spună părerea despre modul în care i-ar putea afecta proiectul de infrastructură.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite