Totul despre autostrada Deva – Lugoj: raportul de mediu al viitoarei autostrăzi va fi în dezbatere publică la Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitoarea autostradă va fi conectată tronsonului Deva - Sibiu. FOTO: D.G.
Viitoarea autostradă va fi conectată tronsonului Deva - Sibiu. FOTO: D.G.

Autostrada Deva – Lugoj va fi subiectul dezbaterii publice organizate miercuri, 4 decembrie, de la ora 16:00, de Primăria municipiului Deva. Locuitorii municipiului sunt invitaţi să îşi spună părerea despre modul în care i-ar putea afecta proiectul de infrastructură.

Hunedorenii care vor să afle informaţii despre viitoarea autostradă Deva – Lugoj sunt invitaţi la o dezbatere publică organizată de Primăria Deva şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Evenimentul va avea loc miercuri, 4 decembrie, de la ora 16:00. „Primăria Deva va fi gazda unei dezbateri publice pe marginea Raportului privind impactul asupra mediului în cadrul procedurii de revizuire a acordului de mediu pentru proiectul Tronsonul de autostradă Lugoj – Deva”, au informat reprezentanţii instituţiei.

Raportul final de mediu al viitoarei autostrăzi Deva – Lugoj (100 de kilometri) şi al centurii ocolitoare a municipiului Lugoj (10,5 kilometri) a fost publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Are peste 400 de pagini, în care sunt oferite informaţii tehnice legate de construcţia viitoarei autostrăzi şi de impactul acesteia asupra mediului încojurător.

Despre autostrada Lugoj - Deva
Autostrada Lugoj – Deva are patru tronsoane şi va face legătura cu municipiul Lugoj, printr-o şosea de centură de 10 kilometri, aflată în stadiul de execuţie.

Raport autostrada Deva - Lugoj

  „Traseul tronsonului de autostradă Lugoj - Deva are o lungime totală de 99,764 de kilometri şi traversează judeţele Timiş şi Hunedoara trecând pe teritoriile administrative ale următoarelor localităţi: în judetul Timiş - Belinţ, Balint, Bethausen (Cliciova), Traian Vuia (Susani şi Jupâni), Mănăştur, Dumbrava, Făget şi Margina (Nemeşti, Zorani) şi drumul de legătură care trece prin Coşteiu (Păru şi Ţipări); în judeţul Hunedoara - Lăpugiu de Jos (Holdea, Ohaba, Teiu, Grind), Dobra (Lăpuşnic), Gurasada (Câmpuri Surduc, Gothatea), Ilia (Bacea, Bretea Mureşeană), Veţel (Leşnic), Brănişca, Bejan, Şoimuş. Punctul de început al tronsonului de autostradă Lugoj - Deva este la intersecţia cu DJ 609A, la sud de localitatea Sanoviţa. Punctul final al autostrăzii Lugoj - Deva este la sud de localitatea Şoimuş, după intersecţia cu DN 76, unde se va realiza legătura cu varianta de ocolire Deva – Orăştie”, a informat CNADNR.

Proiectanţii autostrăzii vor realiza opt noduri rutiere, dintre care şase pe autostradă şi două pe varianta de legătură cu municipiul Lugoj. Pe autostradă, primul nod este la Balint, unde aceasta se intersectează cu varianta de ocolire a oraşului Lugoj. În Dumbrava, Margina şi Dobra autostrada se intersectează cu DN68A Deva – Lugoj. Un nod rutier va fi construit în zona comunei Ilia, la intersectia autostrazii cu DN 7, iar un alt nod rutier este proiectat pentru a fi înfiinţat la Şoimuş, pentru intersecţia cu DN76 Deva – Oradea.

Vă recomandăm şi:

Compania de Autostrăzi va plăti 1,14 miliarde de lei constructorilor loturilor 2 şi 3 ale Autostrăzii Lugoj-Deva, cu 45% sub valoarea estimată

VIDEO Autostrada Deva – Lugoj, motiv de nemulţumire: hunedoreni supăraţi că au primit preţuri derizorii pe terenuri

Autostrada Deva – Ilia intră în şantier: un kilometru de drum va costa peste patru milioane de euro, fără TVA

Cine va construi autostrada Lugoj-Deva: firme controlate de Umbrărescu şi Barna şi două companii italiene

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite