Bilanţul inundaţiilor pe Valea Streiului: zeci de gospodării sub ape, iar torenţii au distrus două drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ISU Hunedoara.
FOTO: ISU Hunedoara.

Au fost din nou inundaţii în satele de pe văile Streiului şi ale afluenţilor acestuia. Zeci de gospodării au ajuns sub ape.

Intervenţiile pentru înlăturarea efectelor negative, urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în data de 24 iunie şi din noaptea de 24 iunie spre 25 iunie 2020, continuă joi.

GALERIE FOTO

„42 de pompieri militari intervin în localităţile Băţălar, Streisângeorgiu, Aurel Vlaicu şi Râu Mic pentru evacuarea apei din peste 40 de gospodării ale populaţiei aflate în zonele afectate.

Drumul judeţean 668 care face legătura dintre localităţile Streisângeorgiu şi Băţălar rămâne impracticabil pe ambele sensuri, fiind blocat pentru formarea unei breşe de scurgere pentru evacuarea apei din zona inundată”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Inundaţiile au făcut şi o victimă în judeţul Hunedoara. O femeie în vârstă de 47 de ani, din Govăjdia, a murit înecată într-obaltă formată în urma ploilor.

Aversele torenţiale au produs inundaţii în 39 de localităţi din 19 judeţe, iar judeţul Hunedoara se numără printre cele mai afectate. Traficul rutier este blocat pe două drumuri judeţene (DJ 668 şi DJ 668A), din judeţul Hunedoara.

La acest moment, se desfăşoară intervenţii în 4 judeţe (Arad Bistriţa Năsăud, Hunedoara şi Mureş) pentru evacuarea apei din case, beciuri/subsoluri, curţi, precum şi pentru refacerea terasamentelor căilor rutiere/feroviare afectate de viituri.


Mai puteţi citi şi:

Inundaţiile au blocat traficul feroviar în zona Bradului. Un sector de 12 kilometri este afectat de aluviuni

Ploile au făcut ravagii în Ţara Haţegului şi Ţara Zarandului. Sute de gospodării şi drumuri inundate

Drum judeţean din munţi devastat de torenţi. Pagubele produse de vremea rea în judeţul Hunedoara

VIDEO Efectele devastatoare ale furiei apelor. Lacuri inundate cu gunoaie, zeci de arbori luaţi de viituri

Bilanţul dezastrului produs de ape în judeţul Hunedoara: peste 20 de localităţi au fost inundate

VIDEO Prăpăd în Călan şi în satele de pe Strei. „Am ancorat maşina cu sfori să nu fie luată de ape”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite