Tragedie în urma ploilor torenţiale din judeţul Hunedoara. O femeie a murit înecată într-o baltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ARHIVĂ. CJ Hunedoara
ARHIVĂ. CJ Hunedoara

Tragedie în urma ploilor torenţiale din judeţul Hunedoara. O femeie de 47 de ani din Govăjdia a murit înecată într-o baltă.

Tragedie în urma ploilor torenţiale. O femeie în vârstă de 47 de ani a fost găsită înecată la Govâjdia, într-o baltă.

„Echipajul de Ambulanţă sosit la faţa locului a constatat decesul persoanei. Victima nu prezenţa urme vizibile de violenţă. Se pare că a plecat aseară de acasă să caute vacile prin pădure şi a căzut în balta formată în urmă ploilor”, a informat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

Joi dimineaţa, la ora 7:00, Poliţia Municipiului Hunedoara a fost sesizată despre faptul că, în satul Govăjdia, pe malul pârâului cu acelaşi nume, a fost găsit cadavrul unei femei de 47 de ani, din localitate.  

„Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a constatat că persoana decedată, în seara zilei de 24 iunie 2020, în jurul orei 21.00, a plecat de la locuinţă, cu intenţia de-a aduce animalele de pe locul de păşunare, spre satul Lelese. Soţul femeii decedate, în noaptea de 24/25 iunie 2020, observând că soţia lui nu mai revine la domiciliu, a căutat-o  în zona unde păşunau animalele, dar nu a anunţat dispariţia acesteia, crezând că femeia  a plecat la mama ei, în satul Lelese, fără a-l anunţa, lucru pe care l-a mai făcut în trecut, când a revenit la domiciliu după câteva zile. În dimineaţa a zilei de joi, în jurul orei 7:00, bărbatul, ajutat de câţiva localnici din satul Govăjdia, a găsit cadavrul soţiei într-un heleşteu format pe râul Govăjdia, sesizând acest fapt la numărul de urgenţă 112. Din verificările efectuate la faţa locului, se pare că femeia ar fi încercat să traverseze râul Govăjdia spre locul de păşunare al animalelor, pe un tunel din beton construit pentru captarea apei din râu, tunel de pe care a alunecat şi a căzut în heleşteu, unde a decedat”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Echipajul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara deplasat la faţa locului a recuperat din apă cadavrul persoanei decedate, acesta fiind preluat de către reprezentanţii  Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara,  în vederea efectuări necropsiei şi stabiliri cauzei exacte a decesului.

„Din primele verificări, nu sunt suspiciuni cu privire la decesul femeii, însă cercetările continuă, pentru lămurirea tuturor aspectelor în care a avut loc tragedia”, a precizat reprezentantul IPJ Hunedoara.      

Aversele torenţiale au produs inundaţii în 39 de localităţi din 19 judeţe, iar judeţul Hunedoara se numără printre cele mai afectate. Traficul rutier este blocat pe două drumuri judeţene (DJ 668 şi DJ 668A/HD), din judeţul Hunedoara.

La acest moment, se desfăşoară intervenţii în 4 judeţe (Arad Bistriţa Năsăud, Hunedoara şi Mureş) pentru evacuarea apei din case, beciuri/subsoluri, curţi, precum şi pentru refacerea terasamentelor căilor rutiere/feroviare afectate de viituri.


Mai puteţi citi şi:

Inundaţiile au blocat traficul feroviar în zona Bradului. Un sector de 12 kilometri este afectat de aluviuni

Ploile au făcut ravagii în Ţara Haţegului şi Ţara Zarandului. Sute de gospodării şi drumuri inundate

Drum judeţean din munţi devastat de torenţi. Pagubele produse de vremea rea în judeţul Hunedoara

VIDEO Efectele devastatoare ale furiei apelor. Lacuri inundate cu gunoaie, zeci de arbori luaţi de viituri

Bilanţul dezastrului produs de ape în judeţul Hunedoara: peste 20 de localităţi au fost inundate

VIDEO Prăpăd în Călan şi în satele de pe Strei. „Am ancorat maşina cu sfori să nu fie luată de ape”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite